Запечено козе сирене в доматен сос с босилек

Необходими продукти:
- 230 грама козе сирене
- 2 чаени чаши сос маринара
- 1/4 чаена чаша пресен босилек /или магданоз/, ситно нарязан
- сол кашер и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Сложете сиренето в малък съд за печене и го притиснете с длани, като оставите около 3 сантиметра свободно място до стената на формата.
- Изсипете соса маринара в празнината около козето сирене и поръсете ястието със сол и черен пипер на вкус.
- Печете около 20-25 минути, поръсете с пресен босилек и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: thewickednoodle.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Мариновано овче сирене с босилек
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Козе сирене
Коментари към Запечено козе сирене в доматен сос с босилек