Запечено козе сирене в доматен сос с босилек
Необходими продукти:
- 230 грама козе сирене
- 2 чаени чаши сос маринара
- 1/4 чаена чаша пресен босилек /или магданоз/, ситно нарязан
- сол кашер и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Сложете сиренето в малък съд за печене и го притиснете с длани, като оставите около 3 сантиметра свободно място до стената на формата.
- Изсипете соса маринара в празнината около козето сирене и поръсете ястието със сол и черен пипер на вкус.
- Печете около 20-25 минути, поръсете с пресен босилек и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: thewickednoodle.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Вина и сирена - кое с какво?
- Рецепти за сирене пане
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Запечено козе сирене в доматен сос с босилек