Запечени яйца с домати, колбас и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязана на кубчета
- 2 ситно накълцани скилидки чесън
- сол на вкус
- 1 чаена чаша нарязан на малки кубчета пикантен колбас (чоризо)
- 1 чаена лъжица лют червен пипер
- 800 грама едро нарязани домати
- 8 яйца
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- 2 супени лъжици нарязан зелен лук
- други подправки по избор и на вкус
- зехтин
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтин в подходящ съд и в него запържете лука за 7-8 минути на среден огън, подсолете. След това сложете чесъна, а 2-3 минути по-късно кубчетата колбас и червения пипер.
След още 2-3 минути пържене добавете доматите, подправете на вкус и оставете комбинацията да се задушава на бавен огън около 15-20 минути.
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
Разпределете зеленчуковата смес в 4 подходящи съда (може да използвате един голям), като ги напълвате до половината. Във всеки чукнете по две яйца и поръсете с настърган кашкавал.
Поставете ястието във фурната за около 8 минути. Белтъците трябва да стегнат, жълтъците да останат течни.
Преди да поднесете, поръсете с нарязан зелен лук.
Добър апетит!
gurmanika.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
- Бързо гювече в тиган
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Печени яйца в прошуто с кашкавал
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запеканка с яйца и пушена наденица
- Яйца в гювече с пушен бекон, сирене и сметана
Коментари към Запечени яйца с домати, колбас и кашкавал