Запечени яйца в лют сос с чоризо и кашкавал

Необходими продукти:
- 4 мариновани чушки
- 1 люта пукана чушка
- 150-200 грама грах от консерва
- 400 милилитра гъсто доматено пюре
- 3-4 яйца
- 1-2 щипки риган
- 100 грама фино нарязано чоризо
- 100 грама фино нарязан кашкавал
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
На дъното на глинен или йенски съд сложете доматеното пюре, разпределете го с помощта на лъжица и подправете със сол, черен пипер и риган.
Нарежете чушките и подредете половината от тях. Сложете нарязаното чоризо, кашкавала, чукнете яйцата, сипете граха и добавете останалите чушки, нарязани на лентички.
Загрейте фурната на 190 градуса, покрийте с фолио или капак и запечете ястието за 30 минути. Охладете, поднесете и му се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.lacocinadepedroyyolanda.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйчени рулца с кашкавал и зелен лук
- Яйца със сирене и спанак в гювече
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Яйца със сметана на фурна
- Печени яйца на фурна със сметана, чесън и кашкавал
- Печени яйца в картофени купички
- Яйца с пилешки дробчета и домати
- Печени яйца с гъби и зеле кале
Коментари към Запечени яйца в лют сос с чоризо и кашкавал