Запечени яйца в лют сос с чоризо и кашкавал

Необходими продукти:
- 4 мариновани чушки
- 1 люта пукана чушка
- 150-200 грама грах от консерва
- 400 милилитра гъсто доматено пюре
- 3-4 яйца
- 1-2 щипки риган
- 100 грама фино нарязано чоризо
- 100 грама фино нарязан кашкавал
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
На дъното на глинен или йенски съд сложете доматеното пюре, разпределете го с помощта на лъжица и подправете със сол, черен пипер и риган.
Нарежете чушките и подредете половината от тях. Сложете нарязаното чоризо, кашкавала, чукнете яйцата, сипете граха и добавете останалите чушки, нарязани на лентички.
Загрейте фурната на 190 градуса, покрийте с фолио или капак и запечете ястието за 30 минути. Охладете, поднесете и му се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.lacocinadepedroyyolanda.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Яйчени рулца с кашкавал и зелен лук
- Яйце в гювече с картофи, бекон и кашкавал
- Яйца на фурна със спанак и швейцарско сирене
- Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйца със сметана на фурна
- Печени яйца с наденица
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
Коментари към Запечени яйца в лют сос с чоризо и кашкавал