Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Запечени чеснови картофи с магданоз и пармезан

Запечени чеснови картофи с магданоз и пармезан

Запечени чеснови картофи с магданоз и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 5 средно големи картофа
  • 100 грама масло
  • 5 супени лъжици рендосан пармезан
  • 1 супена лъжица заквасена сметана
  • 3 намачкани чеснови скилидки
  • 3 супени лъжици пресен наситнен магданоз
  • пипер (черен смлян)


Начин на приготвяне:

Измийте старателно картофите, без да ги обелвате. Сложете ги в тенджера и залейте с вода, която трябва да ги покрива.

Поставете съда върху котлона и нека течността кипне. Сварете картофите до готовност, след което отцедете водата.

Нарежете ги на едри парчета, които подредете в това.

Смесете маслото с намачканите скилидки, сметаната, пармезана и накълцания пресен магданоз. Намажете резените с ароматната комбинация.

Запечете във фурната, предварително сгорещена на 250 градуса, за около 10-15 минути.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovimpr.jimdo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАлтернативна медицинаЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлДиетиБотаникаНовини