Запечени чеснови картофи с магданоз и пармезан

Необходими продукти:
- 5 средно големи картофа
- 100 грама масло
- 5 супени лъжици рендосан пармезан
- 1 супена лъжица заквасена сметана
- 3 намачкани чеснови скилидки
- 3 супени лъжици пресен наситнен магданоз
- пипер (черен смлян)
Начин на приготвяне:
Измийте старателно картофите, без да ги обелвате. Сложете ги в тенджера и залейте с вода, която трябва да ги покрива.
Поставете съда върху котлона и нека течността кипне. Сварете картофите до готовност, след което отцедете водата.
Нарежете ги на едри парчета, които подредете в това.
Смесете маслото с намачканите скилидки, сметаната, пармезана и накълцания пресен магданоз. Намажете резените с ароматната комбинация.
Запечете във фурната, предварително сгорещена на 250 градуса, за около 10-15 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovimpr.jimdo.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Сладък картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Премахнете петната по кожата с картофен сок
Коментари към Запечени чеснови картофи с магданоз и пармезан