Запечени чеснови картофи с магданоз и пармезан

Необходими продукти:
- 5 средно големи картофа
- 100 грама масло
- 5 супени лъжици рендосан пармезан
- 1 супена лъжица заквасена сметана
- 3 намачкани чеснови скилидки
- 3 супени лъжици пресен наситнен магданоз
- пипер (черен смлян)
Начин на приготвяне:
Измийте старателно картофите, без да ги обелвате. Сложете ги в тенджера и залейте с вода, която трябва да ги покрива.
Поставете съда върху котлона и нека течността кипне. Сварете картофите до готовност, след което отцедете водата.
Нарежете ги на едри парчета, които подредете в това.
Смесете маслото с намачканите скилидки, сметаната, пармезана и накълцания пресен магданоз. Намажете резените с ароматната комбинация.
Запечете във фурната, предварително сгорещена на 250 градуса, за около 10-15 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovimpr.jimdo.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени шишчета с масло
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофен киш с шунка, гъби и сирена
- Намалете високата температура със суров картоф
- Картофи на фурна с топено сирене и сметана
- Сладък картоф
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Полезни свойства и приложения на картофите
Коментари към Запечени чеснови картофи с магданоз и пармезан