Запечени спагети с гъби, сирена и маслини
Необходими продукти:
- 500 грама спагети или други макаронени изделия по избор
- 1 зелена чушка (сладка)
- 2 големи домата
- 100 грама печурки
- 100 грама маслини без костилки
- 50 грама пармезан
- 50 грама сирене (бяло саламурено)
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите в подсолена вода. Следвайте указанията, посочени върху опаковката, като свалете съда от котлона минута-две по-рано от посоченото време, необходимо за приготвяне, за да може спагетите да останат леко твърди. Има и друг важен момент, който не трябва да пропускате, и това е добавянето на сол във водата. Съобразете това със солеността на сирената.
Обелете доматите, смелете ги и задушете. Гъбите изпържете.
Настържете сирената, маслините нарежете на две или на кръгчета.
Прехвърлете макароните в тава, добавете нарязаната сладка чушка, гъбите, маслините, доматите и поръсете с двата вида сирене.
Запечете във фурната, докато покритието се зачерви малко.
Поднесете спагетите горещи, може да полеете със зехтин.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: domashniy.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Оризови спагети
- Спагети със сметана и риба тон
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети с пармезан и яйца
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Спагети с песто от броколи и пармезан
- Паста папарделе с наденица и сметана
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Запечени спагети с гъби, сирена и маслини