Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Запечени палачинки със сирене, извара и спанак

Запечени палачинки със сирене, извара и спанак

Запечени палачинки със сирене, извара и спанак - изображение

Необходими продукти:

  • 4 яйца (2 за тестото и по 1 за заливката и плънката)
  • 1/2 литър прясно мляко
  • 2/3 чаена чаша брашно (за тестото) + още 2 супени лъжици (за заливката)
  • щипка сол
  • 1 супена лъжица захар
  • 2 супени лъжици олио
  • 200 грама сирене (меко)
  • 3 супени лъжици заквасена сметана
  • 200 грама извара
  • 100 грама пресен спанак
  • масло за намазване на формата

 

Начин на приготвяне:

Разбийте две от яйцата с щипка сол и супена лъжица захар, налейте млякото и олиото, изсипете брашното в сместа. Разбийте още веднъж и оставете тестото за 10 минути.
През това време направете заливката и плънката.

  • Заливката.

Разбийте заквасената с 1 яйце и 2 супени лъжици брашно, сложете щипка сол и разбъркайте.

  • Плънката.

Измийте добре спанака, подсушете го, отстранете дебелите и твърди стъбла, а листата нарежете. Сиренето смесете с изварата и последното яйце, добавете спанака и разбъркайте.

Изпечете палачинки от тестото (пълнете около 2/3 от черпака за 1 палачинка), като първо сгорещите олиото в тигана. Палачинките трябва да станат леко златисти от двете страни.

Намажете всяка с по 2 супени лъжици от плънката, навийте и подредете в намазнена тава.

Покрийте ги със заливката и поставете във фурната, загрята на 160 градуса, за около 25-30 минути (или до златисто).

След това нарежете и поднесете.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиХранене при...Храни и ястияЛюбопитноДиетиНовиниБотаникаЛайфстайл