Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Запечени макарони с колбас, маслини, пармезан и ароматен сос

Запечени макарони с колбас, маслини, пармезан и ароматен сос

Запечени макарони с колбас, маслини, пармезан и ароматен сос - изображение

Начин на приготвяне:

  • 500 грама макарони
  • 300 грама консервирани домати
  • 3 пресни домата
  • 200 грама кренвирши или колбас по избор
  • 100 грама маслини
  • 100 грама пармезан
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 2 чаени лъжици червен пипер
  • 3 скилидки чесън

За соса:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 7-8 зърна черен пипер
  • 3 стръка босилек
  • 2 скилидки чесън
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сварете макароните, съгласно указанията, посочени върху пакета. Прехвърлете ги в гевгир, за да се отцеди течността.

Кренвиршите/колбаса нарежете на кръгчета, които изпържете в нагорещения зехтин. Добавете червения пипер, маслините (почистени от костилките), а минута по-късно свалете съда от котлона.

Пресните домати нарежете на кубчета, консервираните смелете заедно с чесновите скилидки и смесете в дълбок тиган. Задушете на слаб огън за 3-4 минути и комбинирайте соса с вече сварените макарони.

Счукайте зърната черен пипер, босилека и чесъна смелете, използвайки блендер. Смесете подправките, налейте зехтина, подсолете и разбийте отново.

Прехвърлете макароните с доматите в тава, полейте с чесновия дресинг и поръсете с настъргания пармезан.

Запечете ястието за 4-5 минути във фурната при средна температура.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: blogrezeptov.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети