Запечени макарони с колбас, маслини, пармезан и ароматен сос
Начин на приготвяне:
- 500 грама макарони
- 300 грама консервирани домати
- 3 пресни домата
- 200 грама кренвирши или колбас по избор
- 100 грама маслини
- 100 грама пармезан
- 4 супени лъжици зехтин
- 2 чаени лъжици червен пипер
- 3 скилидки чесън
За соса:
- 3 супени лъжици зехтин
- 7-8 зърна черен пипер
- 3 стръка босилек
- 2 скилидки чесън
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете макароните, съгласно указанията, посочени върху пакета. Прехвърлете ги в гевгир, за да се отцеди течността.
Кренвиршите/колбаса нарежете на кръгчета, които изпържете в нагорещения зехтин. Добавете червения пипер, маслините (почистени от костилките), а минута по-късно свалете съда от котлона.
Пресните домати нарежете на кубчета, консервираните смелете заедно с чесновите скилидки и смесете в дълбок тиган. Задушете на слаб огън за 3-4 минути и комбинирайте соса с вече сварените макарони.
Счукайте зърната черен пипер, босилека и чесъна смелете, използвайки блендер. Смесете подправките, налейте зехтина, подсолете и разбийте отново.
Прехвърлете макароните с доматите в тава, полейте с чесновия дресинг и поръсете с настъргания пармезан.
Запечете ястието за 4-5 минути във фурната при средна температура.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: blogrezeptov.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони със сметанов сос и сирене
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Макарони на фурна със спанак и моцарела
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макарони в млечен сос със сирена
Коментари към Запечени макарони с колбас, маслини, пармезан и ароматен сос