Запеканка с тиквички и сирене фета

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица масло
- 1/4 чаена чаша нарязан на ситно червен лук
- 1 тиквичка, нарязана на тънки филийки
- 2 супени лъжици пресен риган, нарязан на ситно
- 8 яйца
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1 чаена чаша натрошено сирене фета
- хляб чабата и майонеза за сервиране
Начин на приготвяне:
Запържете лука в зехтина и маслото за около 3 минути, докато омекне. Добавете тиквичката и подправете с риган. Подредете резените тиквички на един ред в тигана (или прехвърлете в тава) и запечете за 10-15 минути във фурната, само на включен горен реотан (по средата на печенето обърнете тиквичките).
Разбийте яйцата с подправките, излейте върху тиквичките и поръсете със сирене фета. Върнете ястието във фурната и печете за 12 минути, без да разбърквате на 220 градуса.
Накрая, запечете на грил за около 4-5 минути, докато се препечете. Извадете от фурната и оставете за 1 минута. Сервирайте с още допълнително сирене фета, заедно с хляб чабата и майонеза.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Фритата с броколи, фета сирене и чери домати
- Черен ориз с праз и домати
- Шишчета от тиквички с кайма във фолио
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Сотирани тиквички с пекани и мента
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Рагу от тиквички и картофи
Коментари към Запеканка с тиквички и сирене фета