Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запеканка от спанак с гъби, рикота и моцарела

Запеканка от спанак с гъби, рикота и моцарела

Запеканка от спанак с гъби, рикота и моцарела - изображение

Необходими продукти (за 2 порции):

  • 2 печурки
  • щипка сол
  • 2-3 супена лъжица зехтин
  • 500 грама спанак
  • 1 чаена лъжица сушена мащерка
  • 1 яйце
  • сол
  • 2 щипки черен пипер
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 120 грама рикота
  • 60 грама моцарела


Начин на приготвяне:

Сложете печурките в тавичка, напръскайте със зехтин, поръсете със сол и черен пипер, поставете във фурната (на горно печене) за 5 минути, след което обърнете гъбите и оставете в уреда още 5 минути.

Извадете ги, превключете фурната на нормален режим да загрява на 210 градуса.

Сгорещете 1 супена лъжица зехтин в тиган на среден огън. Запържете в тази мазнина ситно нарязания лук, докато омекне и започне да се зачервява (около 5 минути). Тогава прибавете спанака, ситно накълцания чесън, мащерката и пържете около 2 минути.

Свалете съда от котлона и оставете зеленчуковата смес да се охлади напълно. Щом това стане, прехвърлете в купа, прибавете рикотата, яйцето, половината от моцарелата (настъргана), 1/4 чаена лъжица сол, щипка черен пипер и разбъркайте всичко.

Вземете две гювечета или други подходящи за направата на две отделни порции съда. Във всеки сложете по една печурка и разпределете сместа от зеленчуци и сирена.

Поръсете с останалото количество моцарела и изпечете за 10 минути. След това включете отново само горния реотан на фурната и оставете ястието в нея още 10 минути във фурната, за да се зачерви повърхността му.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: patee.ru; anediblemosaic.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияХранене при...ЛюбопитноЗдравни съветиДиетиНовиниБотаникаЛайфстайл