Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал

Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал

Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 560 грама замразено цветно зеле
  • 200 грама замразен грах
  • 70 грама моркови
  • 50 грама червени чушки
  • 160 грама кашкавал
  • 4 яйца
  • 50 грама брашно
  • сол на вкус
  • смлян пипер по избор и на вкус
  • 30 грама галета
  • 1-2 супени лъжици краве масло


Начин на приготвяне:

Изсипете граха в гевгир и оставете да се размразява. През това време нарежете морковите на едри парчета, които бланширайте за 10 минути във вряща на среден огън вода. След това прибавете цветното зеле и варете зеленчуците още 5 минути.

Нарежете ситно морковите, чушките и цветното зеле. Смесете ги в купа, добавете граха при тях.

Отделете жълтъците и белтъците. Разбийте жълтъците, сложете половината от солта, различни видове смлян пипер на вкус, брашното и разбъркайте.

Залейте зеленчуците с тази смес, след това разбийте белтъците леко белтъците с останалата сол, налейте и тях при останалите продукти.

Настържете едро кашкавала, изсипете го при зеленчуците, като оставите малка част от него за поръсване на запеканката.

Подмажете форма с масло, поръсете с галетата (оставете малко за поръсване на продуктите) и прехвърлете сместа в съда. Поръсете с отделените количества кашкавал и галета, поставете във фурната, загрята на 180 градуса, След 35-40 минути изключете уреда, но не изваждайте ястието веднага, изчакайте 5-10 минути.

Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлДиетиЛюбопитноИсторияХранене при...БотаникаАлт. медицинаНовиниЛеченияХрани и ястия