Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал

Необходими продукти:
- 560 грама замразено цветно зеле
- 200 грама замразен грах
- 70 грама моркови
- 50 грама червени чушки
- 160 грама кашкавал
- 4 яйца
- 50 грама брашно
- сол на вкус
- смлян пипер по избор и на вкус
- 30 грама галета
- 1-2 супени лъжици краве масло
Начин на приготвяне:
Изсипете граха в гевгир и оставете да се размразява. През това време нарежете морковите на едри парчета, които бланширайте за 10 минути във вряща на среден огън вода. След това прибавете цветното зеле и варете зеленчуците още 5 минути.
Нарежете ситно морковите, чушките и цветното зеле. Смесете ги в купа, добавете граха при тях.
Отделете жълтъците и белтъците. Разбийте жълтъците, сложете половината от солта, различни видове смлян пипер на вкус, брашното и разбъркайте.
Залейте зеленчуците с тази смес, след това разбийте белтъците леко белтъците с останалата сол, налейте и тях при останалите продукти.
Настържете едро кашкавала, изсипете го при зеленчуците, като оставите малка част от него за поръсване на запеканката.
Подмажете форма с масло, поръсете с галетата (оставете малко за поръсване на продуктите) и прехвърлете сместа в съда. Поръсете с отделените количества кашкавал и галета, поставете във фурната, загрята на 180 градуса, След 35-40 минути изключете уреда, но не изваждайте ястието веднага, изчакайте 5-10 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
ПОЛИФЕНОЛ ЗОН 22 капсули * 60 DOCTOR NATURE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Сом на фурна със зеленчуци
- Да нахраним очите си - препоръки за остро зрение
- Хлебна запеканка с крема сирене, боровинки и лимон
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
Коментари към Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал