Запеканка от зелена леща и картофи с чесън и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша накисната зелена леща
- 2 сварени картофа
- 1 глава стар лук
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици пшенично брашно
- 1/2 чаена чаша галета
- 200 грама кашкавал
- черен пипер (смлян)
- сол
Начин на приготвяне:
Накиснете лещата за 10 часа в студена вода, след това я сварете.
Обеления лук нарежете на кубчета и запържете в олио.
Смесете сварените леща и картофи, прибавете лука и смелете или пюрирайте с блендер комбинацията.
Към нея прибавете брашното, намачкания чесън, подправките и разбъркайте.
Полученото "тесто" разпределете равномерно в подмазана с олио тава, която поръсете с галета.
Поръсете повърхността с настърган кашкавал и изпечете ястието в сгорещена до 180 градуса фурна за около 20 минути.
Запеканката поднесете гореща със сос от сметана (заквасена) и счукан чесън.
Добър апетит!
Източник: tvoi-povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Редена запеканка с картофи и доматен сос
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Картофена запеканка с гъби
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Картофена запеканка с бекон, крема сирене и чесън
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Запеканка с картофи със заквасена сметана
- Запеканка с пилешко, картофено пюре и топено сирене
Коментари към Запеканка от зелена леща и картофи с чесън и кашкавал