Замразен пай с лайм
Не забравяйте да планирате предварително приготвянето на тази рецепта, защото ще трябва да замразите пая за най-малко 8 часа или за предпочитане една нощ за достигане на идеална текстура.
Необходими продукти:
- 6 супени лъжици масло
- 10 крекерa "Грахам"
- 3 супени лъжици захар
- 1/2 чаена лъжица сол
- 3/4 чаша охладена готварска сметана
- 4 лайма
- 1 кутийка подсладено кондензирано мляко
- 3 супени лъжици текила бланко
Начин на приготвяне:
основата:
Разтопете маслото в малка тенджера на среден огън, след което го оставете да се охлади.
Натрошете крекерите "Грахам" в блендер или чопър. Добавете разтопеното масло, захарта и 1/4 чаена лъжица сол. Разбивайте, докато сместа започне да наподобява мокър пясък. Прехвърлете сместа за основата във форма за пай. Използвайте дъното на чаша, за да притиснете сместа равномерно надолу и настрани във формата. Замразете за 20 минути във фризер.
пълнежа:
Разбийте сметаната в средно голяма купа за около 4 минути или докато се образуват твърди върхове.
Настържете фино кората на 1 лайм в малка купа и заделете настрани. Изцедете сока на четирите лайма и прецедете през фино сито (трябва да получите около 1/2 чаша сок).
Смесете в купа сока от лайм, кондензираното мляко, текилата и 1/4 чаена лъжица сол и разбийте, докато сместа стане гладка. След това добавете разбитата сметана и внимателно разбъркайте, като внимавате да задържите колкото се може повече въздух в сместа.
Извадете основата за пая от фризера и изсипете пълнежа вътре, като разпределите равномерно с лъжица. Поръсете с корички от лайм и замразете отново за поне 8 часа.
Оставете да омекне в хладилник за около 30 минути преди да го нарежете. След това вече може да му се насладите с цялото семейство!
Паят може да се съхрани покрит и охладен в хладилник или фризер за 3 дни.
Насладете му се!
epicurious.com
Коментари към Замразен пай с лайм