Заешко с масло и гъби в гърне
Необходими продукти:
1 заек
2 грейпфрута
300 грама гъби
масло
2 стръка розмарин
1 кафена лъжичка кориандър
сол и смлян черен пипер на вкус
вода
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете месото на порции (6 бр.). Изцедете сока от цитрусите директно в затоплено гърне. Сложете сол, черен пипер, кориандъра и розмарина. Разбъркайте. Следва месото. Затворете съда с капак и оставете така за 10 - 12 часа. След това сложете маслото и налейте малко вода. Поставете гърнето във фурната за 1 час при 210 градуса. После извадете, прибавете нарязаните гъби към месото и върнете ястието във фурната да се задушава още 20 - 30 минути.
Може да добавите и зеленчуци, ако желаете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Заешко конфи в гювеч
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Канинхоп
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заешко филе с чесън и лимон
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
- Заек със зеленчуци и талиатели
- Заешки рулца с шунка, бекон и спанак, изпечени в бяло вино
Коментари към Заешко с масло и гъби в гърне