Заек със зеленчуци и талиатели

Необходими продукти:
- 1 заек, нарязан на порции
- сол, черен пипер и зехтин
- 2 глави лук, нарязани
- 2 скилидки чесън, пресовани
- няколко цели кори от портокал
- 1 пръчица канела
- 2-3 дафинови листа
- 1/2 чаена чаша сухо червено вино
- 500 грама домати от консерва
- 1/2 чаена чаша вода или бульон
- 300 грама талиатели
- няколко стръка пресен магданоз
- 1-2 чаени лъжички пушен червен пипер
- 50 грама разтопено масло
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и намажете заешкото месо със смес от масло, сол, черен и червен пушен пипер. Оставете настрана и задушете в дълбока тенджера лука, чесъна, портокаловите кори, пръчицата канела и дафиновите листа.
Подправете сместа с червени вино, добавете доматите, бульона, зехтина и месото. Гответе ястието на слаб огън за два часа.
През това време сварете талиателите в подсолена вода, охладете и ги разпределете в чинии. След готовност на ястието, охладете и поднесете топло, гарнирани с пастата.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: gastronomyblog.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА модел APM002
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Двуседмична диета с паста
Коментари към Заек със зеленчуци и талиатели