Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Заек със зеленчуци и талиатели

Заек със зеленчуци и талиатели

Заек със зеленчуци и талиатели - изображение

Необходими продукти:


  • 1 заек, нарязан на порции
  • сол, черен пипер и зехтин
  • 2 глави лук, нарязани
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • няколко цели кори от портокал
  • 1 пръчица канела
  • 2-3 дафинови листа
  • 1/2 чаена чаша сухо червено вино
  • 500 грама домати от консерва
  • 1/2 чаена чаша вода или бульон
  • 300 грама талиатели
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 1-2 чаени лъжички пушен червен пипер
  • 50 грама разтопено масло


Начин на приготвяне:


Измийте, подсушете и намажете заешкото месо със смес от масло, сол, черен и червен пушен пипер. Оставете настрана и задушете в дълбока тенджера лука, чесъна, портокаловите кори, пръчицата канела и дафиновите листа.

заешко месо със зеленчуци и талиатели

Подправете сместа с червени вино, добавете доматите, бульона, зехтина и месото. Гответе ястието на слаб огън за два часа.

заешко месо със зеленчуци и талиатели

През това време сварете талиателите в подсолена вода, охладете и ги разпределете в чинии. След готовност на ястието, охладете и поднесете топло, гарнирани с пастата.

заешко месо със зеленчуци и талиатели

Бон Апети!

 За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: gastronomyblog.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСпортСнимкиЛайфстайлЛюбопитноДиети