Заек със зеленчуци и талиатели
Необходими продукти:
- 1 заек, нарязан на порции
- сол, черен пипер и зехтин
- 2 глави лук, нарязани
- 2 скилидки чесън, пресовани
- няколко цели кори от портокал
- 1 пръчица канела
- 2-3 дафинови листа
- 1/2 чаена чаша сухо червено вино
- 500 грама домати от консерва
- 1/2 чаена чаша вода или бульон
- 300 грама талиатели
- няколко стръка пресен магданоз
- 1-2 чаени лъжички пушен червен пипер
- 50 грама разтопено масло
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и намажете заешкото месо със смес от масло, сол, черен и червен пушен пипер. Оставете настрана и задушете в дълбока тенджера лука, чесъна, портокаловите кори, пръчицата канела и дафиновите листа.
Подправете сместа с червени вино, добавете доматите, бульона, зехтина и месото. Гответе ястието на слаб огън за два часа.
През това време сварете талиателите в подсолена вода, охладете и ги разпределете в чинии. След готовност на ястието, охладете и поднесете топло, гарнирани с пастата.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: gastronomyblog.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г 6173
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Орзо с пилешко и спанак
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Паста орзо със скариди и тиквички
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Заек със зеленчуци и талиатели