Заек в бяло вино с маслини и чесън
Необходими продукти:
1 заек
1 лимон
2 скилидки чесън
1 чаена лъжица розмарин
6 супени лъжици зехтин
6 зърна черен пипер
2 супени лъжици доматено пюре
250 милилитра бяло вино
50 грама маслини
2 супени лъжици каперси
магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на порции, изцедете сока на лимона, кората настържете, смелете чесъна, розмарина и зърната пипер. Смесете лимоновата кора със сол и 2 супени лъжици зехтин, прибавете подправките. С получената смес намажете месото и го оставете за 30 минути, за да се поемат вкусовете и ароматите.
Сгорещете 4 супени лъжици зехтин и в тях изпържете порциите заек. Готовото месо сложете в чиния. В тигана налейте доматеното пюре, лимоновия сок, виното и изчакайте всичко да заври. Тогава прибавете месото, затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава в продължение на 40 минути. Накрая сложете нарязаните маслини и каперсите, сол и пипер. Поръсете с нарязан магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Заек в бяло вино със зеленчуци
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Заешко рагу с бяло вино, лимон и маслини
- Заешко филе с чесън и лимон
- Заешко в хлебен сос с чесън и коняк
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
- Заек в сметана
Коментари към Заек в бяло вино с маслини и чесън