Задушени цели тиквички с плънка от пилешко с дробчета и царевица
Необходими продукти:
- 2 парчета пилешки гърди с кожата
- 2 тиквички
- 500 грама пилешки дробчета
- 4 сурови белтъка
- 150 милилитра течна сметана с масленост 10%
- 100 грама царевични зърна от консерва
- връзка копър
- 300 грама заквасена сметана
- 1 глава лук
- 2-3 стръка магданоз
- олио и сол
Начин на приготвяне:
Измийте пилешките гърди и дробчета, смелете ги заедно, за да се получи кайма (може да използвате блендер за целта, ако не разполагате с машинка за мелене на месо).
Разбийте леко белтъците, добавете ги към месната смес и подправете на вкус. След това налейте течната сметана и разбийте още веднъж.
Прехвърлете каймата в купа, затворете я и приберете за 2 часа в хладилника.
Измитата и подсушена връзка копър накълцайте, отцедете течността от царевичните зърна и изсипете продуктите в съда с пилешката комбинация, когато я извадите от хладилника. Разбъркайте.
Тиквичките измийте, отрежете единия им край (запазете капачетата) и много внимателно издълбайте и отстранете месестата част на зеленчука.
Напълнете ги с вкусната кайма и затворете с отрязаните краища, които закрепете с клечки за зъби.
Изпържете целите тиквички в голямо количество горещо олио, докато всичките им страни се покрият с румена коричка. За това са необходими около 3-4 минути.
Лука и магданоза нарежете ситно и ги смесете със заквасената сметана. Подправете соса с черен пипер, подсолете и го. С него залейте тиквичките, които сте прехвърлили в тенджера.
Ястието трябва да се задушава под капак в продължение на 35-40 минути, през които периодично обръщайте зеленчуците.
Това е всичко. Вече може да си ги хапнете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Зеленчукова запеканка
- Пържени тиквички с чесън и соев сос
- Млечна пица с тиквички, царевица и сирене
- Пай с тиквички и моркови
- Запеканка от тиквички със сметана, горчица, яйца и кашкавал
- Салата от тиквички с орехи
- Печени тиквички с кетчуп, майонеза, чесън и копър
- Пълнени тиквички със сирене, зеленчуци и орехи
- Мариновани тиквички с чеснова марината и лимони
Коментари към Задушени цели тиквички с плънка от пилешко с дробчета и царевица