Задушен ориз с чесън, яйца и маслини

Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз
2 яйца
3-5 скилидки чесън
зелени подправки: копър, босилек, магданоз, джоджен
по щипка смлени черен пипер и бахар
сол
олио
- маслини и зелени подправки за поднасяне
Начин на приготвяне:
Измийте ориза и го сварете до полуготовност в 2 литра вода, след което отцедете течността с помощта на гевгир.
Скилидките чесън обелете, нарежете ситно и изпържете в малко олио.
Прибавете зрънцата ориз и чукнете яйцата в същия съд.
Разбъркайте и нека всичко се задушава в продължение на 2-3 минути и тогава сложете всички подправки.
Налейте малко вода, разбъркайте, затворете тигана с капак и оставете ястието да се приготвя 10 минути на бавен огън.
Поднесете с маслини и зелени подправки.
Добър апетит!
Снимки: amamam.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН 200 г ЗДРАВНИЦА
ХАРУХАРУ УОНДЪР МАСЛО ЗА ЛИЦЕ ОТ ЧЕРЕН ОРИЗ 30 мл
НАТОКИНАЗА капсули * 120 DOUBLE WOOD
ПРОМОСПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Ориз с телешка кайма и зеленчуци на тиган
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Седемдневна оризова диета
Коментари към Задушен ориз с чесън, яйца и маслини