Задушен ориз с чесън, яйца и маслини
Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз
2 яйца
3-5 скилидки чесън
зелени подправки: копър, босилек, магданоз, джоджен
по щипка смлени черен пипер и бахар
сол
олио
- маслини и зелени подправки за поднасяне
Начин на приготвяне:
Измийте ориза и го сварете до полуготовност в 2 литра вода, след което отцедете течността с помощта на гевгир.
Скилидките чесън обелете, нарежете ситно и изпържете в малко олио.
Прибавете зрънцата ориз и чукнете яйцата в същия съд.
Разбъркайте и нека всичко се задушава в продължение на 2-3 минути и тогава сложете всички подправки.
Налейте малко вода, разбъркайте, затворете тигана с капак и оставете ястието да се приготвя 10 минути на бавен огън.
Поднесете с маслини и зелени подправки.
Добър апетит!
Снимки: amamam.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПУЛСИН ОРИЗОВ ПРОТЕИН 250 гр.
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БИО ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ЖЕНИ 200 г БИОНИА
НУТРИКОСТ ЧЕРВЕН ОРИЗ капсули * 120 73226
НовБЕТИНА БАРТИ ЧЕРЕШОВ ЦВЯТ МАСЛО ЗА ТЯЛО 400 мл.
ОРИЗОВО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Оризови спагети
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Втора част
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
Коментари към Задушен ориз с чесън, яйца и маслини