Задушено филе от треска със зеленчуци и маслини

Необходими продукти:
- 750 грама филе от треска
- 1 тиквичка
- 1 сладка чушка
- 1 глава лук
- 10 маслини без костилки
- 500 милилитра домати в собствен сок
- 1 чаена лъжица зърна кимион
- 1 чаена лъжица зърна кориандър
- 1 чаена лъжица резене (фенел, финокио)
- 2 супени лъжици олио
- 2 супени лъжици нарязан магданоз
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Рибата, тиквичката, лука и чушката нарежете на малки парчета.
Изпечете подправките в сух тиган, докато се появи ароматът им, след което ги счукайте.
Изпържете зеленчуците за 5 минути в олиото, добавете подправките, маслините и рибата.
След това сложете консервираните в собствен сос домати и оставете всичко да се задушава на среден огън до готовност (приблизителното време е 20-30 минути)
Преди да поднесете ястието, поръсете го с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС ЕЙД МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА капсули 1000 мг * 90
ЛИЗИ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ИСЛАНДСКА РИБА ТРЕСКА ЛИМОН И МЕНТА 240 мл
МЬОЛЕРС МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА сироп с вкус на ябълка 250 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА капсули 1000 мг * 180
ЛИЗИ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ИСЛАНДСКА РИБА ТРЕСКА 240 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА капсули * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба треска - ползи за здравето
- Черен дроб от треска - ползи за здравето и състав
- Треска Брандаде (Brandade de morue)
- Хрупкав чипс от треска в бирена панировка
- Гювечета от треска с боб и зеленчуци
- Ориз с риба и варени яйца
- Панирани пръчици от риба треска
- Печен нахут с ндуя, филе от треска и миди
- Рибена яхния с треска и скариди
- Печено филе от треска с ориз и зеленчуци
Коментари към Задушено филе от треска със зеленчуци и маслини