Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Задушено филе от треска със зеленчуци и маслини

Задушено филе от треска със зеленчуци и маслини

Задушено филе от треска със зеленчуци и маслини - изображение

Необходими продукти:

  • 750 грама филе от треска
  • 1 тиквичка
  • 1 сладка чушка
  • 1 глава лук
  • 10 маслини без костилки
  • 500 милилитра домати в собствен сок
  • 1 чаена лъжица зърна кимион
  • 1 чаена лъжица зърна кориандър
  • 1 чаена лъжица резене (фенел, финокио)
  • 2 супени лъжици олио
  • 2 супени лъжици нарязан магданоз
  • черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Рибата, тиквичката, лука и чушката нарежете на малки парчета.

Изпечете подправките в сух тиган, докато се появи ароматът им, след което ги счукайте.

Изпържете зеленчуците за 5 минути в олиото, добавете подправките, маслините и рибата.

След това сложете консервираните в собствен сос домати и оставете всичко да се задушава на среден огън до готовност (приблизителното време е 20-30 минути)

Преди да поднесете ястието, поръсете го с нарязан пресен магданоз.


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно