Задушено филе от треска със зеленчуци и маслини
Необходими продукти:
- 750 грама филе от треска
- 1 тиквичка
- 1 сладка чушка
- 1 глава лук
- 10 маслини без костилки
- 500 милилитра домати в собствен сок
- 1 чаена лъжица зърна кимион
- 1 чаена лъжица зърна кориандър
- 1 чаена лъжица резене (фенел, финокио)
- 2 супени лъжици олио
- 2 супени лъжици нарязан магданоз
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Рибата, тиквичката, лука и чушката нарежете на малки парчета.
Изпечете подправките в сух тиган, докато се появи ароматът им, след което ги счукайте.
Изпържете зеленчуците за 5 минути в олиото, добавете подправките, маслините и рибата.
След това сложете консервираните в собствен сос домати и оставете всичко да се задушава на среден огън до готовност (приблизителното време е 20-30 минути)
Преди да поднесете ястието, поръсете го с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС КРАФТ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ДИВА ИСЛАНДСКА ТРЕСКА капсули * 100
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА капсули * 90 GNC
НЕЙЧЪРС ЕЙД МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА капсули 550 мг * 120
НЕЙЧЪРС ЕЙД МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА 500 мл
МЬОЛЕРС МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА ФОРТЕ капсули * 150
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба треска - ползи за здравето
- Черен дроб от треска - ползи за здравето и състав
- Салата от черен дроб на треска с маслини
- Панирани пръчици от риба треска
- Ориз с риба и варени яйца
- Хрупкаво филе от треска
- Печено рибено филе с кашкавал и домати
- Риба треска в хрупкава панировка
- Треска Брандаде (Brandade de morue)
- Печен нахут с ндуя, филе от треска и миди
Коментари към Задушено филе от треска със зеленчуци и маслини