Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Печено филе от треска с ориз и зеленчуци

Печено филе от треска с ориз и зеленчуци

Печено филе от треска с ориз и зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама филе от треска
  • 250 грама ориз, приготвен на пара
  • 200 грама микс от замразени зеленчуци
  • 4 яйца
  • 200 грама кашкавал
  • зехтин, смес от различни видове пипер и сол - на вкус
  • 1 лимон
  • смес от италиански подправки с риган

 

Начин на приготвяне:

Нарежете филето от треска на малки парчета, които подправете на вкус, полейте ги със сока, изцеден от лимона, и приберете за половин час в хладилника.

риба треска

През това време сварете ориза (в подсолена вода) и яйцата. Налейте малко зехтин при зрънцата, за да не се слепят и да не бъдат сухи.

Извадете рибата от хладилника и я запържете за около 5 минути. След това към нея добавете зеленчуците, които предварително сте размразили в отделен съд.

зеленчуци

Нека продуктите се задушават заедно не повече от 3 минути, защото филето ще стане сухо, ако приготвяте по-дълго време.

Настържете едро кашкавала, яйцата нарежете. Когато оризът се охлади малко, добавете нарязаните яйца и половината от едро настъргания кашкавал.

ориз

Разбъркайте и прехвърлете сместа в предварително намазнена тава.

Отгоре разпределете парченцата треска със зеленчуците.

риба треска

Поръсете с останалото количество кашкавал и изпечете ястието за 15 минути във фурната при средна температура.

кашкавал

Преди да поднесете всяка порция, напръскайте я с лимонов сок и украсете с резен от цитруса. Ако желаете, може да добавите и декорация от пресни зелени подправки.

риба треска

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyam.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЛюбопитно