Панирани пръчици от риба треска

Необходими продукти:
- 320 грама почистено от кости и кожа филе от треска
- 200 милилитра домашна лимонада
- 110 грама брашно
- 500 милилитра олио за пържене
- 1 щипка сол и черен пипер
- лимон и сос тартар за сервиране
Начин на приготвяне:
Сложете мазнината да се загрява или използвайте фритюрник.
Разбъркайте заедно лимонадата и брашното, за да се получи течно тесто.
Нарежете филетата на пръчици, всяка потопете в брашняната смес и изпържете за 4 минути в силно сгорещено олио, докато стане златисто и хрупкаво.
Ако мазнината е достатъчно гореща, няма опасност рибата да поеме излишно количество от олиото. Отцедете върху салфетка и сервирайте с лимон и сос тартар.
за Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ТРЕСКА С ЕКСТРАКТ ОТ СМИНДУХ капсули * 130 ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ
СОЛГАР МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА СУПЕР КОМПЛЕКС капсули * 60
ПЛАНТИС РИБЕНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА РИБА ТРЕСКА капсули * 110
НЕЙЧЪРС ЕЙД МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА 500 мл
ОСТРОВИТ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА капсули * 60
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА капсули * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба треска - ползи за здравето
- Треска Брандаде (Brandade de morue)
- Печен нахут с ндуя, филе от треска и миди
- Гювечета от треска с боб и зеленчуци
- Рибена яхния с треска и скариди
- Ориз с риба и варени яйца
- Печено филе от треска с ориз и зеленчуци
- Печена треска с картофи и домати
- Ориз с риба и яйца на тиган
- Хрупкаво филе от треска
Коментари към Панирани пръчици от риба треска