Панирани пръчици от риба треска
Необходими продукти:
- 320 грама почистено от кости и кожа филе от треска
- 200 милилитра домашна лимонада
- 110 грама брашно
- 500 милилитра олио за пържене
- 1 щипка сол и черен пипер
- лимон и сос тартар за сервиране
Начин на приготвяне:
Сложете мазнината да се загрява или използвайте фритюрник.
Разбъркайте заедно лимонадата и брашното, за да се получи течно тесто.
Нарежете филетата на пръчици, всяка потопете в брашняната смес и изпържете за 4 минути в силно сгорещено олио, докато стане златисто и хрупкаво.
Ако мазнината е достатъчно гореща, няма опасност рибата да поеме излишно количество от олиото. Отцедете върху салфетка и сервирайте с лимон и сос тартар.
за Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРИЙН ПАСЧЪР РИБЕНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА BLUE ICE ROYAL капсули * 120
Безплатна доставка за България!КАЛИВИТА ОМЕГА 3 250 мл
МЬОЛЕРС МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА ФОРТЕ капсули * 150
ЛИЗИ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ИСЛАНДСКА РИБА ТРЕСКА 240 мл 220104
НовНЕЙЧЪРС ЕЙД МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА 500 мл
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ЗДРАВНИЦА
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба треска - ползи за здравето
- Черен дроб от треска - ползи за здравето и състав
- Задушено филе от треска със зеленчуци и маслини
- Салата от черен дроб на треска с маслини
- Риба треска в хрупкава панировка
- Хрупкаво филе от треска
- Супа от треска със сметана и картофи
- Рибени кошнички със зеленчуци и кашкавалена шапка
- Печено рибено филе с кашкавал и домати
- Нахут с чоризо и риба треска
Коментари към Панирани пръчици от риба треска