Хрупкав чипс от треска в бирена панировка

Необходими продукти:
500 грама филе от треска
4 картофа
олио за пържене
1 чаена чаша брашно
1 яйце
1 чаена чаша бира
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на средни парчета, изплакнете със студена вода и подсушете. Налейте малко олио, подправете със смлян черен пипер и разбъркайте.
Поставете съда във фурната за 5 минути при 150 градуса, след това увеличете градусите до 180 и оставете картофите във фурната още 12 минути.
Вариант е да ги изпържите, вместо да печете. Подсолете на вкус.
Смесете бирата и брашното (ако се наложи да правите още смес, съотношението бира-брашно е 1:1). Добавете жълтъка и разбъркайте.
Белтъка разбийте до образуването на твърда пяна и постепенно го добавете към бирената панировка.
Нарежете треската на средни парчета, подсолете, потопете в получената смес и изпържете или изпечете до златисто.
Поднесете с картофите и сос Тартар.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РОСИТА РЕАЛ ФУДС РИБЕНО МАСЛО ОТ ТРЕСКА 150 мл
ТермолабилниМАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА капсули * 180 УЕБЪР НАТУРАЛС
ЛИЗИ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ИСЛАНДСКА РИБА ТРЕСКА 240 мл
НовАМИКС ГРИЙН ДЕЙ МАСЛО ОТ ТРЕСКА капсули * 90
КАЛИВИТА ОМЕГА 3 250 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА капсули * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба треска - ползи за здравето
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Панирана кладница в масло
- Черен дроб от треска - ползи за здравето и състав
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Домати в кашкавалена панировка
- Панирано пилешко филе на фурна
Коментари към Хрупкав чипс от треска в бирена панировка