Задушено пиле с лук и чесън
Необходими продукти:
1,5 килограма пилешко месо
500 грама лук (може да сложите повече)
4 скилидки чесън
120 грама магданоз
4 супени лъжици смлян кориандър (може и други подправки)
1/2 чаена лъжица куркума
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете месото, нарежете го на порции. Натъркайте със сол и черен пипер, босилек, кориандър и каквито подправки предпочитате. Запържете леко в нагорещено олио и прибавете лука, нарязан на шайби. Налейте чаша вряща вода и задушете под капак на бавен огън в продължение на час.
40 минути след поставянето на ястието на котлона сложете чесъна, куркумата, кориандъра.
Преди да поднесете, поръсете с нарязан магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Облекчете синузита с чесън
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Задушено пиле с лук и чесън