Задушено пиле в медено-винен сос с чесън, маслини и пресни картофи

Необходими продукти:
- 1/2 пиле
- 1/2 чаена чаша маслини
- 1 глава чесън
- 3 големи картофа
- 1 чаена чаша бяло вино
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 2 супени лъжици мед
- сол, черен пипер, мащерка
Начин на приготвяне:
Нарежете пилето, запържете порциите до зачервяване в олио.
Извадете в чиния и в същата мазнина сложете нарязаните на малки кубчета картофи и чесън.
Пържете няколко минути и върнете месото в съда. Добавете маслините, подправките и мащерка на вкус.
В купа смесете виното с меда и балсамовия оцет, налейте при продуктите.
Нека течността кипне, намалете температурата на котлона. Ястието трябва да се задушава около час.
Добър апетит!
Източник: edaking.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- При високо кръвно изяжте 1 банан или 1 небелен картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
Коментари към Задушено пиле в медено-винен сос с чесън, маслини и пресни картофи