Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушено агнешко с фурми и лук

Задушено агнешко с фурми и лук

Задушено агнешко с фурми и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм агнешко филе, нарязано на неголеми парчета
  • 2 супени лъжици смес от растително олио и краве масло
  • 200 милилитра вода
  • 1-2 супени лъжици доматено пюре
  • 1 кубче месен бульон
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 3/4 чаена лъжица сол
  • щипка черен пипер
  • 350 грама лук (3 глави)
  • 200 грама фурми
  • малко бадеми по желание
  • пресни кориандър и магданоз

 

Начин на приготвяне:

Запържете агнешкото (да бъде със стайна температура) в мазнината, докато придобие кафяв цвят. След това го прехвърлете в съд, удобен за задушаване.

Налейте водата, прибавете доматеното пюре, кубчето бульон, подправките и лука, нарязан на едри полукръгове.

Оставете всичко да се задушава на среден огън за около час и 15 минути. Тогава нарежете фурмите, сложете ги при останалите продукти и нека ястието се готви още 15 минути.

Ако решите да използвате бадеми, добавете ги в края на приготвянето, като преди това ги изпечете леко без мазнина.

Поръсете агнешкото с наситнени пресни кориандър и магданоз. Препоръчва се то да се поднесе с кускус, като оризът е добра алтернатива.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлАнкетиЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиДиети