Задушено агнешко с фурми и лук
Необходими продукти:
- 1 килограм агнешко филе, нарязано на неголеми парчета
- 2 супени лъжици смес от растително олио и краве масло
- 200 милилитра вода
- 1-2 супени лъжици доматено пюре
- 1 кубче месен бульон
- 1 чаена лъжица кимион
- 3/4 чаена лъжица сол
- щипка черен пипер
- 350 грама лук (3 глави)
- 200 грама фурми
- малко бадеми по желание
- пресни кориандър и магданоз
Начин на приготвяне:
Запържете агнешкото (да бъде със стайна температура) в мазнината, докато придобие кафяв цвят. След това го прехвърлете в съд, удобен за задушаване.
Налейте водата, прибавете доматеното пюре, кубчето бульон, подправките и лука, нарязан на едри полукръгове.
Оставете всичко да се задушава на среден огън за около час и 15 минути. Тогава нарежете фурмите, сложете ги при останалите продукти и нека ястието се готви още 15 минути.
Ако решите да използвате бадеми, добавете ги в края на приготвянето, като преди това ги изпечете леко без мазнина.
Поръсете агнешкото с наситнени пресни кориандър и магданоз. Препоръчва се то да се поднесе с кускус, като оризът е добра алтернатива.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Леща яхния по марокански с нахут и агнешко
- Агнешко с домати
- Агнешко с картофи, вино и грах
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешко с нахут и тиква под млечна заливка
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Агнешко с лимон, маслини, стафиди и подправки
Коментари към Задушено агнешко с фурми и лук