Задушено агнешко в червено вино с мед, канела и къри

Необходими продукти:
1 килограм агнешко месо с кост
2 глави лук
1 чаена чаша бяло вино
сол, чесън, джинджифил и други подправки на вкус
1 супена лъжица мед
1/2 чаена лъжица канела
1/2 чаена лъжица къри
3-4 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Налейте олиото в подходящ съд и в него изпържете агнешкото, което предварително сте нарязали на парчета.
Извадете ги в чиния, а в същия съд сложете нарязаните лук, чесън и джинджифил. Изпържете ги и налейте виното. Прибавете меда, канелата и кърито, ако предпочитате и други подправки. Нека се задушават в продължение на 10 минути, след което върнете агнешкото в съда. Залейте с гореща вода и оставете ястието да се приготвя под капак час и половина или до готовност на месото.
Добър апетит:
Снимка: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с картофи, вино и грах
- Леща яхния по марокански с нахут и агнешко
- Агнешки джолан по корейски с картофено пюре и ряпа
- Задушено агнешко с фурми и лук
- Задушен боб с агнешко в бира
- Агнешко в нежна марината от лук и гарнитура от пържени домати
- Агнешки сач със зеленчуци
Коментари към Задушено агнешко в червено вино с мед, канела и къри