Задушени яйца по гръцки
Необходими продукти:
- 3 нарязани домата
- 1 глава лук
- 1 скилидка пресован чесън
- сол и черен пипер на вкус
- 3 яйца
- 1/4 чаена чаша натрошено сирене фета
- 2-3 листа пресен босилек
Начин на приготвяне:
Загрейте и сгорещете зехтин в тиган. Запържете до златисто нарязаният на полумесеци лук, добавете кубчетата домати, чесъна, подправете със сол, черен пипер и задушете соса за 5-10 минути.

Чукнете яйцата, поръсете със сиренето и похлупете.

След готовност поднесете ястието топло, подправено с накълцан пресен босилек.

Добър апетит!
Източник: www.ful-filled.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Пълнени панирани яйца
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Яйца с пармезан и моцарела
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Бъркани яйца с пилешко филе и чушки
- Яйца на очи с лук и бекон
- Яйца в доматен сос с моцарела и босилек
- Яйца с боб и кашкавал
Коментари към Задушени яйца по гръцки