Задушени яйца в легло от лук и домати
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 3-4 средни добре узрели домата (или от консерва)
- 2-3 глави стар лук
- 5 супени лъжици олио (или използвайте масло)
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го на полукръгчета и изпържете в нагорещената мазнина до прозрачност (при умерена температура). След това прибавете нарязаните домати и подсолете на вкус. Оставете сосът на котлона, докато доматите си пуснат сока, а през това време разбърквайте. Когато това стане, чукнете яйцата отгоре, подсолете малко и затворете тигана с капак плътно.
Нека ястието се приготвя на среден огън, докато по повърхността на жълтъците се образува бяло покритие.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пълнени панирани яйца
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Яйца на очи с лук и бекон
- Пържени яйца в кръгчета лук
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Бъркани яйца със зеленчуци и куркума
Коментари към Задушени яйца в легло от лук и домати