Начало Хранене Рецепти Салати С риба и морски дарове Задушени миди в масло с пресен чесън, лимон и узо

Задушени миди в масло с пресен чесън, лимон и узо

Задушени миди в масло с пресен чесън, лимон и узо - изображение

Добър апетит с предложението на нашия читател и приятел Тихомир Тенев, който обича да експериментира в кухнята. Ето как той приготвя любимите си миди.

 

Необходими продукти:

  • 1 чаена лъжица зехтин
  • 1/2 пакетче краве масло (около 60 грама)
  • пресен чесън и лимон на вкус
  • черен пипер и сол
  • 200-300 грама почистени миди
  • 10-20 милилитра узо (или мастика)

 

Начин на приготвяне:

Нарежете ситно пресния чесън и лимона (заедно с кората). Изсипете двата продукта в съда при мидите, подправете със сол, черен пипер и разбъркайте старателно.

Смесете една чаена лъжица зехтин и половин пакетче краве масло в тиган, който поставете върху котлона. Когато мазнината се сгорещи, добавете в нея мидите и ги пържете в продължение на около 5 минути. След това налейте малко узо или мастика и оставете ястието да се задушава около половин минута.

 

Да ви е вкусно!

 

Снимка: Тихомир Тенев

За framar.bg: Радостина Райчева

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайл