Задушени миди в масло с пресен чесън, лимон и узо
Добър апетит с предложението на нашия читател и приятел Тихомир Тенев, който обича да експериментира в кухнята. Ето как той приготвя любимите си миди.
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин
- 1/2 пакетче краве масло (около 60 грама)
- пресен чесън и лимон на вкус
- черен пипер и сол
- 200-300 грама почистени миди
- 10-20 милилитра узо (или мастика)
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно пресния чесън и лимона (заедно с кората). Изсипете двата продукта в съда при мидите, подправете със сол, черен пипер и разбъркайте старателно.
Смесете една чаена лъжица зехтин и половин пакетче краве масло в тиган, който поставете върху котлона. Когато мазнината се сгорещи, добавете в нея мидите и ги пържете в продължение на около 5 минути. След това налейте малко узо или мастика и оставете ястието да се задушава около половин минута.
Да ви е вкусно!
Снимка: Тихомир Тенев
За framar.bg: Радостина Райчева
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Мидена супа със сметана и бяло вино
- Сос Хо - пикантен сос с морски дарове
- Пържени миди с лук
- Паеля с миди, скариди и пилешко
- Миди скалопини върху пюре от пащърнак
- Миди
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Миди с домати и чесън
- Миди в масло на тиган
- Лингуини с лимон и миди
Коментари към Задушени миди в масло с пресен чесън, лимон и узо