Задушени кюфтета с тиква
Необходими продукти:
200 грама сурова тиква
500 грама кайма смес
1 средна глава лук
1-2 скилидки чесън
1 филия бял хляб
1 яйце
5 супени лъжици прясно мляко
5 супени лъжици брашно
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Намокрете хляба с прясното мляко, тиквата настържете, лука обелете и смелете с помощта на блендер или настържете, същото направете и със скилидките чесън.
Прибавете всички подготвени продукти към каймата, омесете я и приберете в хладилника за час.
След това оформете кюфтета от нея и ги запържете от двете страни за няколко минути. Прехвърлете в тенджера, налейте малко вода и нека се задушават около 20 минути.
Добър апетит!
Снимка: ideales.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВ ЧАЙ МЪЖКИ НАСИПЕН 120 г БИОХЕРБА
СОУ СИМПЪЛ ДВУФАЗЕН ДЕГРИМЬОР 125 мл
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ЗА УРИНАРЕН ТРАКТ капсули * 30
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Използвайте масло от тиквени семки срещу проблеми с простата и косопад
- Диета с тиква за 12 дни
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Домашен хляб с тиква и орехи
- Смути от сурова тиква с банан, ябълка, кефир и сусам
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Тиквено масло
Коментари към Задушени кюфтета с тиква