Задушени кюфтета с тиква
Необходими продукти:
200 грама сурова тиква
500 грама кайма смес
1 средна глава лук
1-2 скилидки чесън
1 филия бял хляб
1 яйце
5 супени лъжици прясно мляко
5 супени лъжици брашно
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Намокрете хляба с прясното мляко, тиквата настържете, лука обелете и смелете с помощта на блендер или настържете, същото направете и със скилидките чесън.
Прибавете всички подготвени продукти към каймата, омесете я и приберете в хладилника за час.
След това оформете кюфтета от нея и ги запържете от двете страни за няколко минути. Прехвърлете в тенджера, налейте малко вода и нека се задушават около 20 минути.
Добър апетит!
Снимка: ideales.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОВЕА ЗДРАВА ПРОСТАТА капсули* 60
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
ПРОКСЕЛАН супозитории * 10 НАТУРФАРМА
БИОХЕРБА ФОРМУЛА ЗА ПРОСТАТА капсули * 100
КУКУРБИТА капсули 250 мг * 80 ХЕРБАМЕДИКА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Печена солена тиква
Коментари към Задушени кюфтета с тиква