Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Задушени кренвирши в зелеви листа и сметанов сос

Задушени кренвирши в зелеви листа и сметанов сос

от 25 март 2019г.
Задушени кренвирши в зелеви листа и сметанов сос - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 6 кренвирша
  • 3 супени лъжици заквасена сметана
  • 1 чаена лъжица брашно
  • 6 листа прясно зеле
  • 1 глава лук
  • 1 дафинов лист
  • олио или масло за пържене
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Бланширайте зелевите листа за 3-5 минути във вряща вода.

Отстранете обвивката на кренвиршите, а в краищата им направете кръстообразни разрези, дълбоки 4-5 сантиметра.

Увийте всеки със зелево листо и изпържете рулцата от всички страни в горещо олио или масло.

Обелете главата лук, нарежете я на полукръгчета, които задушете до прозрачност в олио, като не допускате зачервяване. Прибавете брашното и старателно разбъркайте. След това прибавете сметаната, сол и черен пипер на вкус, отново разбъркайте и затоплете малко, докато сосът се сгъсти. По желание може да сложите и доматено пюре.

Разпределете соса между рулцата в тигана, налейте малко вода, сложете дафиновия лист и задушете ястието под капак за 5-7 минути.

Преди да сервирате, поръсете с нарязан магданоз.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru

Още по темата:
  • Бутер кренвиршки с кашкавал и яйце Бутер кренвиршки с кашкавал и яйце
  • Кренвиршки от лаваш с картофено пюре Кренвиршки от лаваш с картофено пюре
  • Кашкавалки с кренвирши Кашкавалки с кренвирши
  • Кренвиршки Кренвиршки
5.0/5 1 оценка

Коментари към Задушени кренвирши в зелеви листа и сметанов сос

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Задушени кренвирши в зелеви листа и сметанов сос
    www.framar.bg 
    на 05 August 2025 в 06:01
    Коментирайте "Задушени кренвирши в зелеви листа и сметанов сос"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Кренвиршки от лаваш с картофено пюре
  • Бутер кренвиршки с кашкавал и яйце
  • Кренвирши с кашкавал и хрупкав бекон на фурна
  • Маниока крокети с кренвиршчета
  • Руло от тиквички с плънка от кренвирши и кашкавал
  • Кренвирши в картофено тесто
  • Кашкавалки с кренвирши
  • Топли картофени сандвичи с колбас
  • Домашен Корн Дог в апетитна панировка
  • Запечени кренвирши с кашкавал, обвити в бекон
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 19 дни, 16 часа и 43 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2140 дни, 14 часа и 14 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 24 дни, 20 часа и 5 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 26 дни, 19 часа и 42 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 31 дни, 18 часа и 2 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 38 дни, 14 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Да се увеличи ли потребителската такса за здравноосигурените лица

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ОЛИМП ФЛЕКС XPLODE 504г ПОРТОКАЛ 30546

ОЛИМП ФЛЕКС XPLODE 504г ГРЕЙПФРУТ 30546

ОЛИМП ФЛЕКС XPLODE 360г ГРЕЙПФРУТ 30547

ОЛИМП ФЛЕКС XPLODE 360г ПОРТОКАЛ 30547

УРИМИЛ УРИКАУТ капсули * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ГИНАЛГИН вагинални таблетки * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 авг 2025г. в 17:26:10

МЕТИЛПРЕДНИЗОЛОН ампули 15.78 мг * 1 СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 авг 2025г. в 17:23:46

ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР ОМРОН ФЛЕКС СМАРТ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 авг 2025г. в 17:23:01

ПРИМ ОЙЛ капсули 505 мг * 60 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 авг 2025г. в 17:20:50

БИОХЕРБА БОСВЕЛИЯ капсули 400 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 авг 2025г. в 17:19:52
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival