Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Задушени кренвирши в зелеви листа и сметанов сос

Задушени кренвирши в зелеви листа и сметанов сос

Задушени кренвирши в зелеви листа и сметанов сос - изображение

Необходими продукти:

  • 6 кренвирша
  • 3 супени лъжици заквасена сметана
  • 1 чаена лъжица брашно
  • 6 листа прясно зеле
  • 1 глава лук
  • 1 дафинов лист
  • олио или масло за пържене
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Бланширайте зелевите листа за 3-5 минути във вряща вода.

Отстранете обвивката на кренвиршите, а в краищата им направете кръстообразни разрези, дълбоки 4-5 сантиметра.

Увийте всеки със зелево листо и изпържете рулцата от всички страни в горещо олио или масло.

Обелете главата лук, нарежете я на полукръгчета, които задушете до прозрачност в олио, като не допускате зачервяване. Прибавете брашното и старателно разбъркайте. След това прибавете сметаната, сол и черен пипер на вкус, отново разбъркайте и затоплете малко, докато сосът се сгъсти. По желание може да сложите и доматено пюре.

Разпределете соса между рулцата в тигана, налейте малко вода, сложете дафиновия лист и задушете ястието под капак за 5-7 минути.

Преди да сервирате, поръсете с нарязан магданоз.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияНовиниЛюбопитно