Задушени кренвирши в зелеви листа и сметанов сос

Необходими продукти:
- 6 кренвирша
- 3 супени лъжици заквасена сметана
- 1 чаена лъжица брашно
- 6 листа прясно зеле
- 1 глава лук
- 1 дафинов лист
- олио или масло за пържене
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Бланширайте зелевите листа за 3-5 минути във вряща вода.
Отстранете обвивката на кренвиршите, а в краищата им направете кръстообразни разрези, дълбоки 4-5 сантиметра.
Увийте всеки със зелево листо и изпържете рулцата от всички страни в горещо олио или масло.
Обелете главата лук, нарежете я на полукръгчета, които задушете до прозрачност в олио, като не допускате зачервяване. Прибавете брашното и старателно разбъркайте. След това прибавете сметаната, сол и черен пипер на вкус, отново разбъркайте и затоплете малко, докато сосът се сгъсти. По желание може да сложите и доматено пюре.
Разпределете соса между рулцата в тигана, налейте малко вода, сложете дафиновия лист и задушете ястието под капак за 5-7 минути.
Преди да сервирате, поръсете с нарязан магданоз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кренвирши с кашкавал и хрупкав бекон на фурна
- Кренвиршки от лаваш с картофено пюре
- Баница-хотдог от бутер тесто
- Печени кренвирши в кори за баница
- Задушени картофи с кренвирши и зеленчуци
- Маниока крокети с кренвиршчета
- Кренвирши в картофено тесто
- Запечени кренвирши с кашкавал, обвити в бекон
- Картофени кренвиршки с кашкавал
- Руло от тиквички с плънка от кренвирши и кашкавал
Коментари към Задушени кренвирши в зелеви листа и сметанов сос