Забулени яйца в чесново кисело мляко със сирене
Необходими продукти:
- 300 грама кисело мляко
- 1/2 чаена чаша натрошено сирене
- 50 грама безсолно масло
- 1/2 чаена лъжичка червен пипер
- щипка сол и прясно смлян черен пипер
- 1 скилидка чесън, пресована
- 4 яйца
- 4 филийки препечен хляб
Начин на приготвяне:
- Смесете киселото мляко с натрошеното сирене и чесъна.
- Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
- Разделете сместа по равно в две дълбоки купички.
- Загрейте маслото в малък тиган на средно силен огън и запържете за кратко червения пипер. Заделете на страна.
- Забулете яйцата в дълбок съд с вряща вода за около 3 минути.
- Извадете ги с решетъчна лъжица, за да се отцеди излишната вода и поставете по две във всяка купичка с мляко.
- Поръсете яйцата обилно със запържения в масло червен пипер и ги поднесете с филийки препечен хляб.
Приятен апетит!
Снимки: feedingmyboyfriend.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да приготвите перфектните поширани яйца
- Яйца с кисело мляко и запръжка (по панагюрски)
- Панирани поширани яйца
- Препечени сандвичи с авокадо и яйце
- Как да пошираме яйце в микровълнова фурна
- Поширани яйца в плик върху канапе от карамелизиран лук
- Яйца Бенедикт с холандски сос
- Яйца със спанак и гъби
- Използвайте стреч фолио, за да приготвите идеалните забулени яйца
- Поширани яйца с доматен сос с къри
Коментари към Забулени яйца в чесново кисело мляко със сирене