Желиран млечен десерт със смокини
Необходими продукти:
- 500 грама пресни смокини
- 500 милилитра сметана за разбиване
- 6 листа желатин
- 150 грама захар
- 1 супена лъжица ром или коняк
- 50 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Накиснете желатиновите листа във водата и оставете настрана. Налейте сметаната в купа, разбийте и добавете захарта. Продължете до получаването на крем.
В блендер сложете смокините, лъжичка ром или коняк и разбийте до еднородност. Заделете 2-3 смокини за украса.
Комбинирайте плодовата с млечната смес, разбъркайте и добавете желатина. Изсипете във форма по избор, украсете с нарязани смокини и замразете за два часа. Извадете, разрежете и поднесете.

Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bocadosdecielo.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗДРАВ СТОМАХ 100 мл
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗДРАВО СЪРЦЕ 100 мл
НЕСТИ ДАНТЕ ДУШ ГЕЛ РИМ 300 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ПЕДИАКИД СИРОП ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЧРЕВНИЯ ТРАНЗИТ И КОМФОРТ 125 мл
КУНДАЛ HONEY & MACADAMIA ДУШ ГЕЛ С АРОМАТ НА ВАНИЛИЯ 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Желатин – ползи, вреди и хранителен състав
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Смокиня – ползи и вреди
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Пилешки пържоли в лимонов сос
Коментари към Желиран млечен десерт със смокини