Желирани спаначени кубчета с гъби и крема сирене

Необходими продукти:
- 280 грама консервирани гъби
- 100 грама сирене фета (за плънката)
- 250 грама крема сирене (за плънката)
- 1/2 чаена лъжица сол (в тестото)
- 6 супени лъжици ситно накълцан спанак (за тестото)
- 3 чаени лъжици бакпулвер (за тестото)
- 6 супени лъжици брашно (за тестото)
- 6 супени лъжици заквасена сметана (половината за тестото, останалото - за плънката)
- 6 супени лъжици олио (за тестото)
- 6 яйца (за тестото)
- 20 грама копър (за тестото)
- 5 грама листа желатин (за тестото)
- 40 милилитра преварена вода (за тестото)
- 10 грама майонеза (за украса)
- 10 грама кетчуп (за украса)
Начин на приготвяне:
Първо направете тестото. Отделете белтъците от жълтъците.
Жълтъците разбийте с миксер.
Листата спанак измийте и смелете с помощта на блендер (може да използвате и замразен, ако не разполагате с пресен).
Към жълтъците прибавете олиото, спанака, подсолете и разбийте.
След това сложете пресятото с бакпулвера брашно, сметаната.
Разбийте отново.
Охладените белтъци разбийте на пяна, като постепенно увеличавате скоростта на миксера.
Прибавете 3-4 супени лъжици от тях в спаначената маса и внимателно разбъркайте с лъжица.
След това сложете и останалата белтъчена пяна и разбъркайте, разбира се.
Изпечете два блата в малка разглобяема квадратна форма с приблизителен размер на страната 23 сантиметра. Предварително покрийте дъното на съда с пергамент.
Температурата на фурната да бъде 190 градуса, а необходимото време е около 15 минути.
Докато блатовете се охлаждат, направете крема. Смесете крема сиренето и фетата в купа.
Добавете заквасената сметана и ситно нарязания копър.
Разбъркайте.
Нарежете консервираните гъби.
Желатина залейте за 10 минути с топла преварена вода, разбъркайте до разтварянето му и прецедете.
Прибавете няколко супени лъжици от сиреновата смес и разбъркайте.
Тогава изсипете тази комбинация при сирената и разбъркайте. Добавете и гъбите.
Плънката е готова.
Охладилите се блатове подравнете, като изрежете краищата с ножа.
След това ги нарежете на 3 части, от които едната ще бъде от две по-малки половинки.
Върху единия цял блат разпределете половината от гъбената смес.
Покрийте с двете по-малки парчета.
Следва останалият гъбен крем.
И завършете с третия спаначен слой.
Покрийте с найлоново фолио и приберете предястието в хладилника за около час.
Когато го извадите, нарежете на квадрати.
Подредете в плоска чиния, поднос или друг подходящ съд.
Украсете с кетчуп и майонеза и поднесете.
Добър апетит!
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Предястие от печени домати на скара с препечен хляб и пармезан
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Спаначен огретен със сирене
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Рулца от печени чушки с крема сирене и риган
Коментари към Желирани спаначени кубчета с гъби и крема сирене