Еклерова торта Наполеон

Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 1 литър прясно мляко
- 250 грама захар
- 225 грама масло
- 1 ампула ванилия
- 3 жълтъка
- 2 супени лъжици натурално нишесте
за еклерите
- 300 милилитра вода
- 60 грама масло
- 6 яйца
- 200 грама брашно
- щипка сол
- 100 грама пудра захар
- 200 грама двуцветна кувертюра
- 100 грама смлени лешници
Начин на приготвяне:
Размразете и разрежете тестото на четири части. Постелете тава с лист пергамент и сложете блатовете. Загрейте фурната на 220 градуса и ги изпечете до златисто. В тенджера налейте 700 милилитра от млякото и оставете да заври. Прибавете захарта, ванилията и маслото.
Останалото мляко смесете с нишестето и жълтъците, разбъркайте и след завиране налейте на тънка струйка. Бъркайте докато кремът се сгъсти. В поднос сложете блат, намажете с крем, покрийте с втори и завършете тортата с млечната смес. Оставете от нея и за пълнеж. В друг съд налейте водата, загрейте я и изчакайте да заври. Сложете маслото и прибавете брашното.
Бъркайте енергично докато се разтвори, дръпнете от котлона и прибавете яйцата едно по едно. След всяко яйце разбърквайте докато се смеси с продуктите. Добавете щипка сол, пудра захар и охладете тестото. С помощта на лъжичка оформете топчета от тестото, подредете ги в намазнена тава и изпечете за 25 минути при 180 градуса.
Охладете еклерите, напълнете кухненски пош с останалия крем и ги шприцовайте с пълнеж. Подредете върху тортата, разтопете шоколада и украсете с него и смлените ядки. Охладете, разрежете и поднесете!
Да ви е сладко!
Снимки: kanelaylimon.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Козуначена торта с карамел
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта Червено кадифе с крем от извара
Коментари към Еклерова торта Наполеон