Домашно топено сирене с парченца бекон
Необходими продукти:
- 250 грама извара
- 2 жълтъка
- 50 грама масло
- 50 грама пушен бекон
- 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Намачкайте добре изварата, добавете жълтъците, содата и маслото (размекнато). Пасирайте.
Поставете съда на слаб огън и бъркайте непрекъснато около 10-15 минути. За това време бучките в изварата ще се разтопят и ще се получи хомогенна смес.
Подсолете на вкус и добавете нарязания на ситно бекон, след което разбъркайте или разбийте с блендер.
Прехвърлете топеното сирене в подходящ съд с капак и изчакайте то да се охлади, преди да консумирате.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Топено сирене
- Топено сирене с гъби и лук
- Таралежчета от топено сирене и бадеми
- Пастет от топено сирене с моркови и лук
- Хапки от топено сирене с копър и чесън в лаваш
- Хапки от топено сирене със зелени маслини и червен пипер
- Панирано топено сирене
- Домашно топено сирене с гъби и копър
- Банички с топено сирене
- Шункови рулца с плънка от топено сирене и кисели краставички
Коментари към Домашно топено сирене с парченца бекон