Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Домашно топено сирене с парченца бекон

Домашно топено сирене с парченца бекон

Домашно топено сирене с парченца бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама извара
  • 2 жълтъка
  • 50 грама масло
  • 50 грама пушен бекон
  • 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
  • щипка сол


Начин на приготвяне:

Намачкайте добре изварата, добавете жълтъците, содата и маслото (размекнато). Пасирайте.

Поставете съда на слаб огън и бъркайте непрекъснато около 10-15 минути. За това време бучките в изварата ще се разтопят и ще се получи хомогенна смес.

Подсолете на вкус и добавете нарязания на ситно бекон, след което разбъркайте или разбийте с блендер.

Прехвърлете топеното сирене в подходящ съд с капак и изчакайте то да се охлади, преди да консумирате.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАлт. медицинаСнимкиДиетиЛайфстайлНовиниСпорт