Домашно топено сирене с парченца бекон

Необходими продукти:
- 250 грама извара
- 2 жълтъка
- 50 грама масло
- 50 грама пушен бекон
- 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Намачкайте добре изварата, добавете жълтъците, содата и маслото (размекнато). Пасирайте.
Поставете съда на слаб огън и бъркайте непрекъснато около 10-15 минути. За това време бучките в изварата ще се разтопят и ще се получи хомогенна смес.
Подсолете на вкус и добавете нарязания на ситно бекон, след което разбъркайте или разбийте с блендер.
Прехвърлете топеното сирене в подходящ съд с капак и изчакайте то да се охлади, преди да консумирате.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Топено сирене с гъби и лук
- Топено сирене
- Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки
- Хапки от топено сирене с рулца от раци, маслини и орехи
- Пастет от яйца и топено сирене с маслини и чесън
- Шоколадово топено сирене
- Таралежчета от топено сирене и бадеми
- Пастет от топено сирене с моркови и лук
- Хапки от топено сирене с копър и чесън в лаваш
- Хапки от топено сирене със зелени маслини и червен пипер
Коментари към Домашно топено сирене с парченца бекон