Домашна торта с канела и джинджифил
Необходими продукти:
За блатовете:
- 4 яйца
- 3/4 чаена чаша пудра захар
- 1/3 чаена чаша царевично брашно
- 2/3 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 2 супени лъжици какао на прах
- 2 супени лъжици джинджифил, смлян
- 1/2 чаена лъжичка канела
- масло и царевично брашно за формите за печене
За крема:
- 300 милилитра пълномаслена сметана
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 2 супени лъжици пудра захар
Начин на приготвяне:
- Разбийте с миксер яйцата и пудрата захар за около 8-10 минути до получаването на плътен крем.
- В друга купа пресейте брашното, бакпулвера, какаото, джинджифила и канелата.
- Добавете към яйчената смес и разбъркайте с дървена лъжица или шпатула.
- Подмажете с масло дъното и стените на две форми за печене с диаметър около 22-23 сантиметра и поръсете с царевично брашно.
- Разпределете тестото и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 18-20 минути.
- Оставете блатовете да се охладят върху решетка, покрита с хартия за печене.
- През това време пригответе крема, като разбиете с миксер сметаната, ванилията и 1 супена лъжица пудра захар, докато бъркалките започнат да оформят меки върхове.
- Поставете първия блат върху поднос, разпределете равномерно крема, покрийте с втория блат и поръсете с останалата 1 супена лъжица пудра захар.
- Нарежете тортата и я поднесете.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечна торта Трилече
- Вафлена торта с крем и шоколадова глазура
- Млечна торта с малини и бял шоколад
- Сметанова торта от меденки с банани и орехи
- Спаначена торта с крем маскарпоне, ликьор и лимон
- Торта със сметанов крем, орехи и шоколадова глазура
- Медена торта със сметанов крем и орехи
- Торта-суфле с извара и портокалово покритие
- Торта Тиква
- Орехова торта със сметанов крем и шоколадова глазура
Коментари към Домашна торта с канела и джинджифил