Домашна пилешка пастърма с чесън и мед

Необходими продукти:
1 парче пилешки гърди
1 супена лъжица морска сол на 1 литър вода
За маринатата:
1 чаена лъжица пушен червен пипер
1/4 чаена лъжица настъргано индийско орехче
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
1 чаена лъжица мед
Начин на приготвяне:
Измийте добре гърдите. Може да отстраните кожата, ако предпочитате.
Разтворете солта във водата и сложете месото. Нека престои така 2 часа.
Направете марината от счукания чесън, червения пипер, индийското орехче, зехтина и меда.
С нея намажете пилешкото от всички страни.
Сложете подходяща форма във фурната и включете да загрява при 250 градуса. Когато се сгорещи достатъчно, поставете гърдите в съда и запечете за 15-17 минути.
След това изключете фурната, но не я отваряйте. Оставете месото вътре за 8-10 часа.
Когато извадите, пастърмата ще бъде готова. Нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: rutxt.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки гърди с шунка и кашкавал
- Домашна пилешка шунка с маслини
Коментари към Домашна пилешка пастърма с чесън и мед