Домашен хляб с пшенични кълнове и мед
Необходими продукти:
500 грама пшенично брашно
150 грама пшеничени кълнове
11 грама суха мая
250 - 300 милилитра вода
1/2 супена лъжица сол
3 супени лъжици мед
2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от посочените продукти и оставете на топло място, докато удвои обема си. След това месете още веднъж, придайте желаната форма и поставете в подмазана с олио тава (или подходяща форма). Може да направите малки хлебчета вместо един цял хляб. Тестото трябва да престои в съда още 15 минути, за да втаса. Когато това стане, напръскайте го с вода и направете малки разрези по повърхността. Поставете във фурната и нека хлябът се пече в продължение на час при 200 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Двуседмична диета с хляб
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Класическа рецепта за чабата
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
Коментари към Домашен хляб с пшенични кълнове и мед