Домашен хляб с пшенични кълнове и мед

Необходими продукти:
500 грама пшенично брашно
150 грама пшеничени кълнове
11 грама суха мая
250 - 300 милилитра вода
1/2 супена лъжица сол
3 супени лъжици мед
2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от посочените продукти и оставете на топло място, докато удвои обема си. След това месете още веднъж, придайте желаната форма и поставете в подмазана с олио тава (или подходяща форма). Може да направите малки хлебчета вместо един цял хляб. Тестото трябва да престои в съда още 15 минути, за да втаса. Когато това стане, напръскайте го с вода и направете малки разрези по повърхността. Поставете във фурната и нека хлябът се пече в продължение на час при 200 градуса.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Да разбием заблудите - хляба
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Погача за прощъпулник
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Картофен хляб с лук
Коментари към Домашен хляб с пшенични кълнове и мед