Домашен хляб с пшенични кълнове и мед

Необходими продукти:
500 грама пшенично брашно
150 грама пшеничени кълнове
11 грама суха мая
250 - 300 милилитра вода
1/2 супена лъжица сол
3 супени лъжици мед
2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от посочените продукти и оставете на топло място, докато удвои обема си. След това месете още веднъж, придайте желаната форма и поставете в подмазана с олио тава (или подходяща форма). Може да направите малки хлебчета вместо един цял хляб. Тестото трябва да престои в съда още 15 минути, за да втаса. Когато това стане, напръскайте го с вода и направете малки разрези по повърхността. Поставете във фурната и нека хлябът се пече в продължение на час при 200 градуса.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Погача за прощъпулник
- Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
- Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
Коментари към Домашен хляб с пшенични кълнове и мед