Домашен хляб с маслини и извара
Необходими продукти:
600 грама брашно
50 грама захар
300 милилитра прясно мляко
150 грама извара
40 грама мая
2 супени лъжици олио
1 сушена люта чушка
зелени и черни маслини без костилки
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото и в него разтворете маята, добавете 1 чаена лъжица захар и 1 супена лъжица брашно, разбъркайте и оставете на топло място, за да втаса.
В отделна купа смесете изварата с останалата захар, олиото, сложете мъничко сол. След това налейте млякото с маята и изсипете брашното. Замесете течно тесто, бъркайки с лъжица. Нарежете маслините на кръгчета и ги прибавете към тестото, сложете и стритата люта чушка, разбъркайте и оставете на топло за 1,5 - 2 часа.
Подмажете форма за печене с масло и в нея изсипете готовото тесто. Изчакайте да увеличи обема си и поставете във фурната при температура от 200 градуса за около 50 - 60 минути.
За печенето може да използвате и хлебопекарна.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
Коментари към Домашен хляб с маслини и извара