Домашен сос Уорчестър
Необходими продукти:
- 1 скилидка чесън
- 1/2 супена лъжица ябълков оцет
- 2 супени лъжици рибен сос
- 2 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица меласа (гъст тъмнокафяв сироп със специфичен аромат, остатъчен продукт от производството на захар)
- 1 супена лъжица тамариндова паста (ароматна азиатска подправка, която се приготвя от плодове тамаринд)
- 1/2 чаена лъжица лук на прах
- 1/4 чаена лъжица чили на прах
- 1/4 чаена лъжица смлян карамфил
Начин на приготвяне:
Пресовайте скилидката чесън, сложете в купа, налейте ябълковия оцет и рибения сос. След това добавете меда, меласата и тамариндовата паста, изсипете също лука и чилито на прах, смлените зърна карамфил.
Разбъркайте старателно всички съставки и прехвърлете соса с буркан или бутилка с плътно затваряне.
Съхранявайте соса на хладно място до 2 месеца, а преди всяка употреба, разклащайте съда.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyamki.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Кашкавален сос Бешамел
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Домашен сос Уорчестър