Домашен пълнозърнест хляб с меласа

Необходими продукти:
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 чаени чаши пълнозърнесто брашно, бяло
- 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно, грахам
- 1/4 чаена чаша кокосова захар
- 1/2 чаена чаша меласа
- 1 1/2 чаена чаша прясно мляко, смесено с 1 1/2 супена лъжица ябълков оцет
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете стандартна форма за хляб.
- В голяма купа смесете бакпулвера, содата, солта, пълнозърнестото брашно и кокосовата захар. Разбъркайте добре.
- Добавете меласата и прясното мляко с оцета и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна консистенция.
- Изсипете тестото в подготвената форма и печете в продължение на 50-60 минути.
- Оставете пълнозърнестия хляб да се охлади за кратко, преди да го нарежете.
- Поднесете с масло или друго, според вкуса.
Приятен апетит!
Снимки: happyhealthymama.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУРС МЕЛАСА ОТ ХВОЙНА 400 г
ПРОМОЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
БАЛЕН МЕЛАСА ОТ РОЖКОВ (ПЕТМЕЗ) 800 г
НУРС БИЛКОВА ПАСТА ЗА ДЕТОКС 240 г
ПРОМОХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Зърнено-житните култури и диабет тип 2
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Погача за прощъпулник
Коментари към Домашен пълнозърнест хляб с меласа