Домашен оцет от грозде

Необходими продукти:
- 1,5 килограма гроздови джибри
- 200 грама захар
- 1,5 литра вода
Начин на приготвяне:
Сложете джибрите в трилитров буркан и ги засипете със захарта. Налейте водата и завържете около гърлото на съда парче марля. Оставете сместа да престои 3 месеца на топло място, след което филтрирайте получената течност.
Разпределете я в стъклени бутилки, а тях затворете с коркови тапи. Съхранявайте в хоризонтално положение на тъмно място.
Домашният оцет е готов за употреба.
За framar.bg: Радостина Райчева
Снимка: babushkinadacha.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНОЦЕТИ ДОМАТЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ таблетки * 120 SANCT BERNHARD
ВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ХИДРОЛЕСС капсули 500 мг * 30
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- E260 Оцетна киселина
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Лечение на ставни заболявания с ябълков оцет
- Лечение на херпес на устата с ябълков оцет
- Ябълковият оцет се бори с килограмите и целулита
- Изпитани рецепти при висока температура
- Направете си оцет от глухарче за тонизиране на кръвта и черния дроб
- Ябълковият оцет като средство за отслабване
- Стафиди - състав и ползи
- Черно кучешко грозде
Коментари към Домашен оцет от грозде