Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Домашен оцет от грозде

Домашен оцет от грозде

Домашен оцет от грозде - изображение

Необходими продукти:

  • 1,5 килограма гроздови джибри
  • 200 грама захар
  • 1,5 литра вода

 

Начин на приготвяне:

Сложете джибрите в трилитров буркан и ги засипете със захарта. Налейте водата и завържете около гърлото на съда парче марля. Оставете сместа да престои 3 месеца на топло място, след което филтрирайте получената течност.

Разпределете я в стъклени бутилки, а тях затворете с коркови тапи. Съхранявайте в хоризонтално положение на тъмно място.

Домашният оцет е готов за употреба.

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Снимка: babushkinadacha.ru

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияЗдравни съветиРецептиАлтернативна медицинаЛюбопитноЛайфстайлДиетиЕ-тата в хранитеБотаника