Домашен оцет от грозде

Необходими продукти:
- 1,5 килограма гроздови джибри
- 200 грама захар
- 1,5 литра вода
Начин на приготвяне:
Сложете джибрите в трилитров буркан и ги засипете със захарта. Налейте водата и завържете около гърлото на съда парче марля. Оставете сместа да престои 3 месеца на топло място, след което филтрирайте получената течност.
Разпределете я в стъклени бутилки, а тях затворете с коркови тапи. Съхранявайте в хоризонтално положение на тъмно място.
Домашният оцет е готов за употреба.
За framar.bg: Радостина Райчева
Снимка: babushkinadacha.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРАНДИНИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ БИАНКО 500 мл
НовВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
ВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ таблетки * 120 SANCT BERNHARD
БИОХЕРБА ГАЗ, МАС, ОЦЕТ ЛОСИОН ПРИ ВЪШКИ И ГНИДИ 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Гроздово желе
- Отслабване с грозде – 4-дневна диета и пречистващи дни
- Лечение на ставни заболявания с ябълков оцет
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Сладко от грозде с ванилия
- Шафранови картофки с масло, оцет и чесън
- E260 Оцетна киселина
- Сладко от грозде с орехи
- Черно кучешко грозде
Коментари към Домашен оцет от грозде