Домашен Корн Дог в апетитна панировка
Необходими продукти:
- 8 кренвирша по избор /свински, говежди или пилешки/
- 8 дървени шишчета /или пръчици за хранене/
- 3/4 чаена чаша брашно
- 1 1/2 чаена чаша царевично брашно
- 1 1/2 чаени лъжички бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- 1 чаена лъжичка захар
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер
- 2 яйца
- 1 чаена чаша мътеница
- 1/4 чаена чаша сок от туршия или кисели краставички
Начин на приготвяне:
- Опечете кренвиршите в предварително загрята до 200 градуса фурна, като ги обръщате периодично.
- Извадете ги от фурната и поставете по едно дървено шишче в края на всеки.
- Изсипете 1/4 от брашното в чиния, оваляйте кренвиршите и ги заделете настрана.
- В купа смесете останалото брашно с царевичното брашно, бакпулвера, содата, захарта, червения пипер, яйцата, мътеницата и сока от туршия. Разбъркайте до гладка смес.
- Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън, като имате предвид, че трябва да е с дълбочина 7-8 сантиметра.
- Потопете всеки кренвирш в панировката и го изпържете в сгорещеното олио за около 1-2 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Поднесете домашния корн дог с любимия си сос.
Приятен апетит!
Снимка: yogaaa.co.za
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Кренвиршки от лаваш с картофено пюре
- Панирани зелени домати
- Маниока крокети с кренвиршчета
- Кренвирши с кашкавал и хрупкав бекон на фурна
- Панирани топченца катък
Коментари към Домашен Корн Дог в апетитна панировка