Домашен канелен хляб с мед

Необходими продукти
За хляба:
- 100 милилитра прясно мляко
- 50 грама масло
- 1 яйце
- 50 грама захар
- 250 грама брашно
- 5 грама суха мая
За плънката:
- 20 грама краве масло
- 2 чаени лъжици мед
- 30 грама кафява захар
- 1 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Този хляб се приготвя лесно, но изисква малко повече време, защото тестото трябва да втаса два пъти. Използвайте достатъчно дълбока форма за печене, защото при термичната обработка ще се надуе.
Първо разтворете маята и една чаена лъжица захар в топлото прясно мляко.
След това чукнете яйцето в съда на блендер, добавете разтопеното масло и по-голямата част от брашното, налейте млякото и включете уреда за пет минути (скоростта да не е висока).
Тестото трябва да бъде еластично и да се отделя от стените на съда. Ако е лепкаво, добавете още малко брашно.
Оставете да втаса (за половин час на топло място).
Направете ароматната плънка, като разтопите кравето масло и го смесите с меда.
Поръсете с брашно кухненския плот и върху него разточете тестото (дебелината да бъде малко по-малко от сантиметър)
С помощта на четка нанесете слой от разтопеното масло по цялата повърхност, поръсете с кафявата захар и канелата и старателно навийте руло, чиито краища прищипете.
Поставете го във формата върху лист пергамент и изчакайте да втаса още веднъж (необходими са 30 минути, а мястото да е топло).
Когато тестото е готово, изпечете за около 35-40 минути в загрята до 180 градуса фурна.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edinstvennaya.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Италиански чеснов хляб
- Сладкиш от сух хляб с кайсии и млечна заливка
- Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Да разбием заблудите - хляба
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
Коментари към Домашен канелен хляб с мед