Домашен бял шоколад със сусам
Необходими продукти:
150 грама суха млечна детска смес
5 супени лъжици прясно мляко
1,5 супени лъжици захар
50 грама размекнато масло
1 чаена лъжица ванилова захар
1 супена лъжица изсушени сусамови семена
освен сусам, може да добавите към сместа също стафиди, смлени орехи или други ядки, кокосови стърготини, канела или други съставки по ваш избор
Начин на приготвяне:
Смесете сухото детско мляко с двата вида захар и сусама.
Добавете размекнатото масло и прясното мляко, разбъркайте всичко старателно.
Застелете дъното и стените на подходящ съд (който може да поставите във фризер) с фолио (или станиол от шоколад), намажете с масло и в него изсипете част от получената млечна смес. Разпределете равномерно, може да придадете форма, наподобяваща шоколада, който купуваме от магазина.
Останалата смес оформете като бонбони с различни фигурки. За целта използвайте формички за изрязване на тесто, които подредете върху лист фолио и запълнете с млечната комбинация.
Поставете всичко във фризера или в хладилната камера за 2 - 3 часа.
След това извадете десерта и се насладете на нежния му вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Глазура от бял шоколад
- Мус от бял шоколад с Бейлис
- Домашен сладолед с бял шоколад и шамфъстъци
- Бял шоколад с кашу
- Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино
- Парфе от бял шоколад с коняк
- Парфе с бял шоколад и парченца ягоди
- Горещ бял шоколад с коняк и канела
- Пухкав чийзкейк с бял шоколад (от 3 продукта)
- Домашни бонбони от бял шоколад и лешници
Коментари към Домашен бял шоколад със сусам