Домашен бадемов сироп

Необходими продукти:
300 грама бадемови ядки
100 грама бадемово брашно (фино смлени бадеми)
1,5 килограма захар
2 литра вода
1 чаена лъжица бадемов екстракт
Начин на приготвяне:
Залейте почистените от черупките сурови бадеми с вряща вода за 1-2 минути, след това ги изплакнете под студена течаща и отстранете покритието на ядките. Подсушете ги и нарежете с ножа.
Изсипете захарта в тенджера с дебело дъно. Ако предпочитате по-сладкото, може да използвате и по-голямо количество, но до 3 килограма.
Към сладките кристалчета прибавете нарязаните бадеми и брашното, получено от смлени ядки, сложете и бадемовия екстракт. Налейте водата (може минерална) и поставете съда на котлона.
Нека сместа се вари в продължение на 10-12 минути, след което свалете от огъня, затворете тенджерата с капак и оставете съдържанието й да престои 10-12 часа.
Когато сиропът стане достатъчно концентриран, прецедете го в бутилка или друг подходящ съд с помощта на цедка или марля.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЪЗАК сироп 500 мл РУАН 2010
БРОНХОТОН НЕО сироп 120 мл ДАНСОН
ПЮР НУТРИШЪН МЕЛАТОНИН С ВКУС НА ЯГОДА желирани таблетки 1 мг * 60
БИОХЕРБА ПАСТИЛИ ЗА ГЪРЛО И БРОНХИ таблетки * 12
АМБРОЗИЯ ВИТАМИН B17 + РЕЙШИ сироп 100 мл ДОЛЕРАН ФАРМА
ТУСИРЕКС ДЖУНИЪР сироп 120 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Индия: 19 смъртни случая на деца след прием на сироп за кашлица
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Видове лекарствени форми
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
- Ядкова закуска с бадеми, кокос и орехи
- Облекчете кашлицата с мед и черен пипер
- Как да си приготвим домашен сироп от бъз за подсилване на имунитета
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
Коментари към Домашен бадемов сироп