Доматена супа с лук и кашкавал в хлебна купа (на фурна)
Необходими продукти:
- 4 кръгли питки
За супата:
- 400 грама консервирани домати в собствен сок
- 3 пресни домата
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 сладка чушка
- 3 супени лъжици консервирани грахови зърна
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук
- 100 грама кашкавал
- сушен магданоз на вкус
- 1 супена лъжица захар
Начин на приготвяне:
Нарежете пресните домати на малки кубчета и ги изпържете в зехтин заедно с наситнения лук за 5-7 минути на силен огън.
Смесете запръжката с консервираните домати, налейте 100 милилитра вода и поставете на бавен огън, подсолете и сложете сушения магданоз.
За да отстраните киселия привкус на супата, дължащ се на доматите, добавете супена лъжица захар.
След това сложете нарязаната на малки сламки чушка, граха, варете 5 минути, изключете котлона и оставете супата да се охлади малко.
През това време подгответе хлебните купички.
Първо отрежете горната част на питките, след това отстранете вътрешността им, оставяйки само кората. Изсушете ги във фурната, натрийте стените им (отвътре) с чесън и внимателно ги напълнете със супата.
Поръсете с настъргания кашкавал, затворете с капачетата, които отрязахте по-рано, и поставете във фурната (загрята предварително на 180-200 градуса) за 15 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: margaritael.livejournal.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Доматена супа с равиоли и зеленчуци
- Италианска доматена супа с паста
- Супа от нахут и домати
- Доматена супа с тортелини и спанак
- Крем супа от печени чесън и домати с препечен хляб и сирена
- Доматена крем супа с консервиран нахут и чесън
- Доматена крем супа с чесън и босилек
- Доматена супа с макарони и чесън
- Доматена супа с босилек и моцарела
- Доматена супа със сьомга, ориз и маслини
Коментари към Доматена супа с лук и кашкавал в хлебна купа (на фурна)