Дип с тахан и кисело мляко
Поднесете този кремообразен дип с тахан и кисело мляко с гарнитура от бейби морковчета, нарязани репички или триъгълници от пълнозърнеста пита. Времето за приготвяне е не повече от 10 минути.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици тахан
- 1 супена лъжица сок от лимон + още на вкус
- 1 глава чесън, наситнена
- сол на вкус
- 1 чаша нискомаслено кисело мляко
- 1/4 чаша пресен кориандър, наситнен
за гарнитура (по желание):
- бейби морковчета
- пълнозърнеста пита
- репички
Начин на приготвяне:
Смесете в средно голяма купа тахана, лимоновия сок, чесъна и солта и разбъркайте до гладкост. Добавете киселото мляко, кориандъра и по желание още лимонов сок. Разбъркайте и прехвърлете в купа за сервиране.
*Ако таханът, който използвате е гъст, може да хомогенизирате сместа с пасатор или в хранителен процесор.
Да ви е вкусно!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Дип от патладжани със сусам и лимонов сок
- Дип с патладжан и тахан
- Дип с майонеза, крема сирене и люти чушки
- Дип с карамелизиран лук, спанак и три вида сирене
- Дип с моцарела и пармезан
- Бобен мексикански дип фрихолес
- Френски лучен дип
- Кашкавален дип с маслини и пеперони (пица дип)
- Здрави и красиви с Деси: Сурова спаначена компилация
- Здравословен веган дип с нахут
Коментари към Дип с тахан и кисело мляко