Дип с кашу и люти чушки
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша сурово кашу
- 6 люти червени чушки, нарязани на ситно
- 2 глави лук, нарязани
- 1 стрък лимонова трева, нарязан на ситно
- 5 скилидки чесън, нарязани
- фино настъргана кората от 2 лайма
- 1 чаена лъжица сол
- 3 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица доматена паста
- 220 грама чери домати, разполовени
- 1 супена лъжица рибен сос
- 1 супена лъжица сок от лайм
- 1 супена лъжица нарязан на ситно кориандър (листа и стъбла)
Начин на приготвяне:
Смелете кашуто на немного ситно. Прехвърлете го в купа.
Смелете лютата чушка с лука, лимонената трева, чесъна, лимоновия сок и сол, докато се получи гъста каша. Прехвърлете в купичка.
Загрейте мазнината в тиган и добавете смляното кашу, изпържете го за 4-6 минути, докато стане златисто. Изсипете пастата с чушки и гответе 3 минути. Добавете доматената паста и разбъркайте, след 2 минути сложете доматите и малко вода. Изстържете всички остатъци по дъното и разбъркайте. Варете около 7-10 минути, докато доматите се разпаднат.
Сервирайте дипа със свежи зеленчуци и варени яйца.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
ЗОЯ БИО СУРОВО КАШУ 250 гр.
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
ТАХАН ОТ КАШУ И МАКАДАМИЯ 230 г ЗЕМЕЛА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Кашу, Индийско кашу, Индийски фъстък
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Сладка червена чушка
- 9 интересни факта за чушките камба
- Сладко от люти чушки
- Хрупкави чушки Халапеньо с крема сирене
Коментари към Дип с кашу и люти чушки