Дип с кашу и люти чушки
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша сурово кашу
- 6 люти червени чушки, нарязани на ситно
- 2 глави лук, нарязани
- 1 стрък лимонова трева, нарязан на ситно
- 5 скилидки чесън, нарязани
- фино настъргана кората от 2 лайма
- 1 чаена лъжица сол
- 3 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица доматена паста
- 220 грама чери домати, разполовени
- 1 супена лъжица рибен сос
- 1 супена лъжица сок от лайм
- 1 супена лъжица нарязан на ситно кориандър (листа и стъбла)
Начин на приготвяне:
Смелете кашуто на немного ситно. Прехвърлете го в купа.
Смелете лютата чушка с лука, лимонената трева, чесъна, лимоновия сок и сол, докато се получи гъста каша. Прехвърлете в купичка.
Загрейте мазнината в тиган и добавете смляното кашу, изпържете го за 4-6 минути, докато стане златисто. Изсипете пастата с чушки и гответе 3 минути. Добавете доматената паста и разбъркайте, след 2 минути сложете доматите и малко вода. Изстържете всички остатъци по дъното и разбъркайте. Варете около 7-10 минути, докато доматите се разпаднат.
Сервирайте дипа със свежи зеленчуци и варени яйца.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО СУРОВО КАШУ 250 гр.
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
ТАХАН ОТ КАШУ И МАКАДАМИЯ 230 г ЗЕМЕЛА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Парти-пици в чушка
- Лютива паста Хариса
- Веган кашу сос
- Ментов ориз с кориандър и кашу
- Апетитка с кашкавалена извара, цедено мляко, майонеза и чушки
- Пастет от печени чушки и домати с крема сирене
- Пилешки гърди с чушки, домати и каперси
- Чушки обвити в бекон
- Домашно масло от кашу
- Ориз със зеленчуци, стафиди и кашу
Коментари към Дип с кашу и люти чушки