Дресинг за салата от кашу
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша кашу
- 1 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици сусамов тахан
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици киноа
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете предварително кашуто в чиста вода и го оставете настрана за 4 часа, а най-добре да престои цяла нощ. Изцедете и измийте старателно под течаща вода.
Прехвърлете в каната на блендера. Добавете водата, тахана и разбъркайте за кратко, докато ядките се смелят добре. Прибавете чесъна и сварената киноа. Блендирайте на висока скорост, като правите паузи. След като се получи хомогенна смес, сложете подправките и включете уреда отново за кратко.
Готовият дресинг може да използвате като заместител на сосовете с майонеза. Подхожда си чудесно с различни свежи салати, ястия с леки меса и риба или като добавка към печени зеленчуци.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thismessisours.com
Снимка: balancedbabe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
ТАХАН ОТ КАШУ И МАКАДАМИЯ 230 г ЗЕМЕЛА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Кашу, Индийско кашу, Индийски фъстък
- Бързи шоколадови бонбони с овесени ядки, мед и кашу
- Домашно масло от кашу
- Пилешко с кафяв ориз, кашу и зеленчуци
- Веганско сирене от кашу със закваска от пшенични кълнове
- Пралина от бадеми, кашу и орехи
- Ориз със зеленчуци, стафиди и кашу
- Веган майонеза от тофу и кашу
- Бисквити с шоколадови парченца, кашу и червени боровинки
- Ментов ориз с кориандър и кашу
Коментари към Дресинг за салата от кашу